Maunulan sateenkaariviikko

Veli-Matti Hurtig

Koska:
8.10.2018 @ 18.00 – 20.00
2018-10-08T18:00:00+03:00
2018-10-08T20:00:00+03:00
Hinta:
Maksuton

Tervetuloa Maunula-talon sateenkaariviikkoon 8.-11.10.2018! Viikon aikana järjestetään luentoja sekä työpajoja seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuudesta. Koulutuskokonaisuudessa lähestytään lhbtiq-moninaisuutta elämänkaarinäkökulmasta, jolloin sateenkaariteemoja käsitellään päivittäin eri elämänvaiheista nähtynä ja koettuna. Tervetuloa kuulemaan Setan ja Transtukipisteen asiantuntijoita ja kokemuskouluttajia!

 

Ma 8.10. – intersukupuolisuus

Ti 9.10. – sukupuoleltaan moninaiset lapset

Ke 10.10. – transnuoret

To 11.10. – sateenkaariseniorit

 

Maanantai 8.10. klo 18-20 – intersukupuolisuus

Intersukupuolisuus tarkoittaa synnynnäistä tilaa, jossa ihmisellä on sekä tyttö- että poikatyypillistä kehollisuutta. Intersukupuolisuus huomataan usein heti vauvan synnyttyä tai tila saattaa löytyä myöhemmin, lapsen kasvun ja kehityksen aikana. Mitä intersukupuolisuudesta tiedetään, minkälaista keskustelua siitä käydään nyky-yhteiskunnassa ja mitä se tarkoittaa vauvan synnyttyä? Kouluttajana toimii Tukea intersukupuolisille, keinoja ammattilaisille (TIKA) -hankkeen koordinaattori, Jaana Pirskanen.

 

Tiistai 9.10. klo 18-20 – sukupuoleltaan moninaiset lapset

Koulutuksessa tarkastellaan sukupuolen moninaisuutta, sukupuolen kokemista ja sen ilmaisua lapsilla kasvatuksen ja kehityksen näkökulmasta. Miten tukea Minttua, joka kertoo olevansa poika? Tai miten suhtautua Jesseen, joka aika ajoin haluaa käyttää mekkoa? Mitä kasvattajana ja/tai vanhempana tulisi tietää sukupuolen moninaisuudesta lapsuusiässä? Luennossa tutustutaan myös sukupuolisensitiiviseen kasvatukseen kaikkien lasten kasvun tukemisessa. Kouluttajana toimii Setan koulutussuunnittelija, Marita Karvinen.

 

Keskiviikko 10.10. klo 18-20 – transnuoret

Mitä tarkoittaa transihmisyys? Miten se ilmenee nuoruudessa? Minkälainen on kasvattajan ja/tai vanhemman rooli transnuoren arjessa? Tule kuulemaan tutkimustietoa, transkokemuksista ja käytännön kohtaamisesta! Kouluttajana toimii Transtukipisteen johtava sosiaalityöntekijä, Maarit Huuska.

 

Torstai 11.10. klo 18-20 – sateenkaariseniorit

Minkälaista on ollut elää sukupuoli- ja/tai seksuaalivähemmistöön kuuluvana ihmisenä esimerkiksi vuonna 1970? Minkälaista on ikääntyä niin sanottuna sateenkaariseniorina? Koulutuksessa käydään läpi lhbtiq-historiaa muun muassa lainsäädännön kautta, sekä kuullaan vähemmistöstressistä, positiivisesta erityiskohtelusta ja seniori-ikäisten kokemuksia identiteetistä, kohtaamisesta ja osallisuudesta. Kouluttajana toimii Setan seniorityön koordinaattori, Touko Niinimäki.