Loikka-festivaalin Citizen Jury -elokuvanäytös

Veli-Matti Hurtig

Koska:
22.3.2018 @ 18.00 – 20.00
2018-03-22T18:00:00+02:00
2018-03-22T20:00:00+02:00

Loikan Citizen Jury -taidetyöpaja on tuonut jälleen ihmisiä yhteen ja antanut mahdollisuuden vaikuttaa valkokankaalla nähtävään tanssielokuvatarjontaan.

Loikka-festivaali on järjestänyt yhteistyössä Helsingin kaupungin Maunula-talon kanssa Citizen Jury -taidetyöpajan, jossa tanssin ja elokuvan vanhat sekä uudet ystävät ovat tutustuneet tanssielokuvaan raatityöskentelyn merkeissä. Tehtävänä on koostaa ennakkoon valituista elokuvista näytös perheille ja asettaa sille suositusikä. Ryhmä kokoontuu kuluvan kevään aikana neljä kertaa Maunula-talolle katsomaan ja arvioimaan tanssilyhytelokuvia. Tanssitaiteilija Kimmo Alakunnaksen opastuksella raatilaiset koostavat elokuvanäytöksen esitettäväksi sekä Maunula-talolla ja Loikka-festivaalilla. Näytöksen tarkemmat tiedot julkaistaan neljännen tapaamiskerran jälkeen, kun raatilaiset ovat saaneet valintansa tehtyä.

Alakunnas kertoo, että tämän vuoden raati on pienempi mutta valveutuneempi kuin aikaisemmin. Tänä vuonna raatilaisilla on joko työnsä tai harrastustensa kautta kulttuurillista, tanssillista tai teatterillista osaamista. Suosikkielokuvien valinnoissa korostuvat yhteisen keskustelun merkitys ja raatilaisten omat mieltymykset sen sijaan, että takerruttaisiin teknisiin seikkoihin.

Raadissa mukana olevan Katariina Jumppasen mukaan elokuvissa keho ja liike ylittävät kieleen liittyviä esteitä ja rajoja. Elokuviin on kiteytetty metaforia, joita olisi sanallisesti vaikea ilmaista. Toinen raatilainen Leena Savolainen on kiinnittänyt elokuvissa huomiota tarinoihin, tunnelmaan, kehollisiin ja kuvallisiin oivalluksiin sekä kameran rooliin.

Helsingin Maunula-talo tukee asukkaiden toiveita viihtyisästä kohtaamispaikasta, joka on samaan aikaan kulttuuritila, elämystila, oleskelutila, työskentelytila, kahvilatila ja oppimisen tila. Talo ja sen toimintamalli edistävät alueen yhteisöllisyyttä, kotoutumista ja kansalaisaktiivisuutta.

Näytökseen on vapaa pääsy, tervetuloa!

http://www.loikka.fi/