PERUTTU Maunula-mysteeri

Veli-Matti Hurtig

Koska:
4.4.2020 @ 18.00 – 23.00
2020-04-04T18:00:00+03:00
2020-04-04T23:00:00+03:00
Hinta:
Maksuton

La 4.4. klo 18
Maunula-talo
Metsäpurontie 4
Ilmainen ja ikärajaton

Maunula-mysteeri jatkaa Maunula-talon marginaalimusiikkiklubien sarjaa musiikillisesti seikkailullisella tapahtumalla, jossa kohtaavat spoken word, rap, psykedelia ja kokeellinen elektroninen musiikki. Musiikin lisäksi visuaalinen taide on useiden artistien esityksissä vahvassa roolissa.

Omnam myy tapahtumassa kasvisruokaa ja alkoholijuomia, sekä alkoholittomia virvokkeita.

HARMAA GETTO on Lauri Ainalan, Joose Keskitalon ja Juho Liukkosen yhtye, jonka omintakeista rapin, folkin ja elektronisen musiikin ristisiitosta on luonnehdittu parempien termien puutteessa mm. densohopiksi ja itärajan triphopiksi. Harmaa Getto soittaa Maunula-mysteerissä ensimmäisen livekeikkansa marraskuussa ilmestyneen Ovenvartija-levyn tiimoilta.

SITOI on spoken word- ja rap-artisti, jonka musiikissa kietoutuvat yhteen rujo ja kaunis. Hänen lyriikkansa kumpuavat herkkyyden, ruumiillisuuden sekä sosiaalisten suhteiden ja -ilmiöiden tarkastelusta, jonka lopputuotteena syntyy kompleksisia kielikuvia pursuavaa aikalaiskerrontaa. Performanssitaidetta, musiikkia ja runoutta yhdistävän live-esiintymisen runkona sykkii Noah Kinin tuottama tummanpuhuva kokeellinen elektroninen musiikki.

Universumin jokseenkin parhaana live-bändinä tunnettu MÖYHY-VEIKOT soittaa psykedelianhuuruista, mutta menevää kraut-boogieta. Möyhy-Veikkojen audiovisuaalinen show sisältää ylistetyn videotutkielman kansakuntamme päihdekulttuurin ja jetset-elämän yhteenkietoutumasta.

HETA BILALETDIN luo samplereilla, nauhoilla ja kitaralla avulla nyrjähtäneitä biittejä, pahaenteistä dubia ja sijoiltaan suistunutta lofi-poppia. Keikan taustalla näytetään animaatio-ohjaajanakin tunnetun Bilaletdinin visuaalista tuotantoa.

NYKYPOST on spoken wordia ja minimalistista post-punk-henkistä elektronista musiikkia. Toni Salmisen tekstit luovat mm. lapsuutta, nuoruutta ja pop-kulttuuria luotaavia tuokiokuvia, joita Antti-Ville Muurman säestää analogisyntikoilla ja rumpukoneilla.

Yhteistyössä: Helsingin kaupungin yleiset kulttuuripalvelut.