POHJOINEN KLUBI : MAUNULA ELEKTRONIK II

Veli-Matti Hurtig

Koska:
24.11.2018 @ 17.00 – 23.00
2018-11-24T17:00:00+02:00
2018-11-24T23:00:00+02:00
Hinta:
Maksuton

POHJOINEN KLUBI : MAUNULA ELEKTRONIK II

Ilmainen, ikärajaton

Kokeellisen ja elektronisen musiikin ilmainen ja ikärajaton tapahtuma tekee paluun. Marraskuun pimeässä illassa ei odoteta joulukanterin avaamista, vaan sukelletaan syvälle sähköiseen xtaasiin.

— LAU NAU
Yksi kotimaisen musiikkikentän kiinnostavimmista nimistä, Lau Nau, tarjoaa Metsäpurosalissa intiimin keikan, joka vie kuulijat matkalle hauraan kauniisiin äänimaisemiin. Flow-festivaaleilla suuren kuoron kanssa esiintynyt Lau Nau oli viimeisimmällä Poseidon-albumillaan mm. Emma-ehdokkaana kriitikoiden suosikkina.
https://www.facebook.com/launau/
https://launau.com/

— KEUHKOT
Vuodesta 1988 asti toiminut suomalaisen kokeellisen musiikin pioneeri perui viime hetkillä kesän Sideways-keikkansa, mutta asia korjataan tällä harvinaisella esiintymisellä. Keuhkot on yhtä kuin Kake Puhuu, erakon näkökulmasta yhteiskuntaa kritisoiva antimuusikko, jonka keikoilla on esiinnytty mm. suuresta linnunpöntöstä tai nuijan kanssa puhujapöntöstä käsin.
https://www.youtube.com/watch?v=pjINYqakyks

— GRATEFUL DÄD
Grateful Däd on tamperelainen Sami Karttunen, tee-se-itse -muusikko, joka luo musiikkinsa lasten instrumenteilla. Kappaleet ovat kuin nopeita välähdyksiä elokuvista, jotka eivät viivy kohtauksissaan kovin kauan, vaan luovat jatkuvasti uusia ja leikkisiä tunnelmia ja näkymiä.
https://www.facebook.com/Grateful-Dad-274622395971467/
http://gratefuldad.fi/

— SEKRET TEKNIK
Pohjois-Helsinkin syntsapunkkarit palaavat korjaamaan edellisen Maunula Elektronikin teknisistä ongelmista kärsineen keikkansa ja tanssittavat väkeä ydinsotaa edeltävän maailman dystopiassa.
https://www.facebook.com/sekretteknik/

— SAMUEL SYVÄNIEMI
Tapahtuman virallinen taustamuusikko Samuel Syväniemi luo Maunula-talon aulassa kerta toisensa jälkeen outoja ääniä pään sisä- ja ulkopuolelta

— AHVA
Transsendentaalinen äänimaisema valtaa huoneen. Välillä pieni bassorytmi. Kaikuja ulkomaailmasta. Tanssittava rytmi. Välillä ei mitään. Mutta siinä se on, siinä!! Maagista kamaa! Ahva tekee myös pikapaluun Maunula Elektronikiin.
https://www.facebook.com/ahvamusic/

— MELTING HEARTS
Jo vuosien ajan on harkitun hillitysti esiintyvä Melting Hearts näyttäytynyt valikoiduissa paikoissa laulaen mekaanisen viiveen läpi elektronisen kojeen soittaman musiikin kera. Oudosti kiiltävän kuoren alla Melting Heartsin kappaleet syntyvät kuin unessa, orgaanisesti muutaman leuan vedon aikana: rytmi jauhaessa, melodia hengittäessä ja sanat syödessä.
https://www.facebook.com/meltingheartsmusic/
https://meltinghearts.bandcamp.com/

— ANA GUTIESZCA
Meksikon kuivilla autiomailla syntynyt Ana Gutieszca on ääni- ja kuvataiteilija, joka itse rakentamallaan elektroniikalla ja rumpukoneilla luo melua ja rikkinäisiä biittejä. Ana on myös Third Space -gallerian perustaja.
http://www.anagutieszca.com/

— FINNTENGS
Finntengs Sound System on helsinkiläinen DJ-yhtye, jonka lennokkaat remiksit pohjautuvat Sleng Tengiin. Sleng Teng on yksi reggaemusiikin ensimmäisistä ja tunnetuimmista täysin digitaalisista rytmeistä. Finntengs yhdistelee tätä rytmiä ennakkoluulottomasti ja hulvattomasti niin Pikku Kakkosen teemaan kuin Dr Albaniinkin.
https://www.facebook.com/finntengs/

— SPIDER FARMER
Spider Farmer on 25 vuotta kollektiiveissa musiikkia tehneen Arttu Tolosen ensimäinen sooloprojekti, jossa jokainen julkilausuttu ääni toteuttaa yhden ihmisen vahvaa kuvaa. Kenties hieman paradoksaalisesti se jättää enemmän tilaa kokijalle. Taiteilija piirtää oman katoamisensa soundeilla ja biiteillä.
https://www.facebook.com/spiderfarmer/

— VJ FELIPE GASNIER
Felipe Gasnier on helsinkiläistynyt brasilialainen multimedia-artisti, joka vastaa Metsäpurosalin videoista festivaalin ajan.
https://felipegasnier.com/

(Mainoksissa vilahtanut Joel Peguero on valitettavasti joutunut perumaan esiintymisensä.)

Lisäykset mahdollisia!

Maunula Elektronikin viralliset festivaalimätöt myy Maunulaetnosta tuttu tamperelainen Vegem.
https://www.facebook.com/Vegem-676468652556439/

——–
Perille busseilla 51, 52, 63, 66, 67, 550, 552 ja 553.

Yhteistyössä: Helsingin kaupungin yleiset kulttuuripalvelut.