TEXTORMANCE: Vielä yksi kirje -albumin julkaisukeikka

Veli-Matti Hurtig

Koska:
18.8.2018 @ 14.00 – 16.00
2018-08-18T14:00:00+03:00
2018-08-18T16:00:00+03:00
Hinta:
Maksuton

Runoilija Tuomas Timosen tekstuaalinen orkesteri TEXTORMANCE on julkaissut ensimmäisen albuminsa nimeltä Vielä yksi kirje / One More Letter (Meteorismo 2018).

Tilaisuus on ikärajaton ja siihen on vapaa pääsy.

Vielä yksi kirje / One More Letter -albumilla Timosen pyrkimys oli tehdä maailman ensimmäinen totaalinen äänikirja. Siis kirja, josta julkaistaisiin vain sen kirjoittamisesta lähtevä ääni, sekä tämän äänen herättämät äänelliset/musiikilliset mielleyhtymät.

Tällä ajatuksella Timonen mikitti vanhan kirjoituskoneensa, alkoi kirjoittaa romaania ja samalla äänittää kirjoitusprosessia. Tämän jälkeen hän muokkasi äänitettyä kirjoitusta sekä luuppereilla että kasalla muita efektipedaaleja. Ja lopuksi hän lähetti näin syntyneet komppiraidat eri muusikoille niin, että nämä voisivat inspiroitua niistä ja siten soittaa sooloraidan kuhunkin kappaleeseen.

Vaikka albumi Vielä yksi kirje / One More Letter solahtaa kenties helpoimmin kokeellisen musiikin kategoriaan, kyse on toisaalta, tai yhtä hyvin, myös kokeellisesta kirjallisuudesta.

Vielä yksi kirje / One More Letter -albumin julkaisukeikalla Metsäpurosalissa kuullaan Timosen lisäksi seuraavia muusikoita: Otto Eskelinen, Jukka Kääriäinen ja Pasi Mäkelä.
Luvassa on kokeellista, improvisoitua musiikkia ja kirjallisuutta.