Maunula-talon arkea – esittelyssä Lauri Seutu

Veli-Matti Hurtig Kirjasto, Maunula, Maunula-talo, Työntekijät, Uutiset

Kirjastonhoitaja Lauri Seutu on työskennellyt Helsingin kaupunginkirjastossa vuodesta 1989. Maunulan kirjaston henkilökuntaan Lauri on kuulunut vuodesta 2003. Hänen ydinosaamistaan ovat lasten- ja nuortenkirjallisuus sekä erilaiset lasten tapahtumat. Vapaa-ajallaan Lauri lukee mielellään runoja ja taidokasta proosaa.

 

Millaista on arki Maunula-talossa?

Arki on vauhdikasta. Täällä on jatkuvasti toimintaa ja vauhdikkaita tilanteita. Mukaan mahtuu myös rauhallisia hetkiä, mutta aikaa vievät sisältötyöt eivät oikein luonnistu muun työn ohessa. Niille on oikeasti varattava erillistä työaikaa kirjastosalin ulkopuolelta.

 

Onko jokin muuttunut vanhan Maunulan kirjaston ajoista? Mitä hyvää uusi kirjasto on tuonut, onko joku asia huonommin?

Koen, että kirjasto on nyt tehokäytössä tilana jossa vietetään aikaa ja opiskellaan. Samalla kuitenkin tulee välillä ristiriitoja erilaisten tilankäytön tarpeiden kesken. Esimerkiksi osa asiakkaista haluaa vapaasti seurustella ja nauttia eväitään, kun toiset taas kaipaavat hiljaisuutta ja lukurauhaa sekä yleistä järjestystä.

Tilat ovat täällä monipuolisemmat kuin vanhassa Maunulan kirjastossa. Täällä on helppoa tehdä erilaisia asioita. Mielestäni kirjahyllyt eivät ole täällä parhaat mahdolliset. Joudumme sijoittamaan liikaa kirjoja lattian tasalle.

 

Miten yhteistoiminta muiden toimijoiden ja asukkaiden kanssa on lähtenyt rullaamaan?

Tähän mennessä toiminta muiden toimijoiden ja asukkaiden kanssa on ollut mutkatonta. Sopivia tiloja asiakkaille löytyy. Löytyy lukupaikkoja, kokoustiloja ja ryhmätyötiloja.  Nuorisotalon kanssa on tehty yhteistyötä nuorten ja lasten käyttäytymiseen liittyen ja saatu hyviä tuloksia. On ollut tunne, että kaikki talon työntekijät ovat työkavereita. Koko Maunula-talon henkilökunta on samaa porukkaa.

 

Mihin suuntaan toivot Maunula-talon kehittyvän?

Toivoisin, että asukkaat olisivat jatkossakin aktiivisia tapahtumien järjestäjiä ja tuottajia.

 

Kesäterveisesi asiakkaille?

Palvelemme teitä säällä kuin säällä.