Maunula-talon arkea – esittelyssä Hannele Rantala ja Nelly Tarna

Veli-Matti Hurtig Maunula, Maunula-talo, Työntekijät, Työväenopisto, Uutiset

Opistosihteeri Hannele Rantala on ollut töissä Helsingin kaupungilla erilaisissa tehtävissä vuodesta 1994. Vapaa-ajallaan Hannele tykkää lukea, valokuvata, liikkua luonnossa ja pyöräillä. Opistosihteeri Nelly Tarna on työskennellyt Helsingin kaupungilla vuodesta 2012. Nelly rakastaa koiria. Hän harrastaa koiran kanssa ulkoilua, kuvataidetta ja kaikenlaista askartelua. Hannele ja Nelly työskentelevät Maunula-talon kolmannessa kerroksessa Työväenopiston toimistossa.

 

Millaista on arki Maunula-talossa?

Hannele ja Nelly koostivat arjen tähän yhteen kuvaan.

Millaisesta työympäristöstä siirryitte Maunula-taloon?

Hannele: Tulin Kaapelitehtaalta, ja edellisen vuoden työskentelin itsenäisesti toimistossa. Työ on muuten samanlaista kuin aiemmin, mutta Maunula-talossa työskentely on vaihtelevampaa ja haastavampaa.

Nelly: Tulin Oulunkylätalosta, työväenopiston toimistosta. Siellä toimi nuorisotalo ja työväenopisto yhdessä. Edellisen talon sijainti ei ollut yhtä keskeinen kuin täällä. Maunula-talossa on tullut paljon enemmän toimintaa mukaan työnkuvaan.

 

Onko Maunula-talo ollut odotustenne mukainen?

Hannele: Talo oli uusi, ei ollut etukäteen odotuksia. Paljon on ollut uuden oppimista. Uusia asioita on tullut mukaan yhteistyön ja muiden toimijoiden arjen mukana.

Nelly: Tulin avoimin mielin. Ei ollut kovin paljon ennakko-odotuksia. On ollut todella kivaa, mutta myös paljon opittavaa ja hieman haasteita.

 

Millaisia haasteita on tullut vastaan?

Hannele: Tilojen käyttöasiat ovat olleet haastavia. Tilojen saanti Varaamoon on helpottanut tilannetta. Tapahtumien järjestämiseen osallistuminen tuo oman haasteensa. Roolien selkiytyessä työtilanteet helpottavat.

Nelly: Haasteena ollut se, että talossa ei ole vakituisesti ketään Työväenopiston asioista päättävää tahoa keneltä voisi kysyä asioista. Aika kokeilemalla on menty eteenpäin. Itsenäinen työskentely ja pienimuotoinen epävarmuus on lisääntynyt.

 

Millaisia positiivisia asioita olette kokeneet Maunula-talossa?

Nelly: Kiva työporukka ja mukavat asiakkaat! On myös ollut tosi kiva saada vaihtelevuutta työtehtäviin, mm. tapahtumien suunnittelun merkeissä.

Hannele: Hyvässä työporukassa viihtyy. Oma digitaalinen osaaminen on kehittynyt. Tapahtumien ja yhteistyön kautta muu talon väki on tullut tutuksi. Tapahtumia järjestäessä oppii myös paljon tapahtumatuotannosta.

 

Mihin suuntaan toivot Maunula-talon kehittyvän?

Hannele: Toivomme, että saisimme paljon asiakkaita ja tapahtumia taloon. Haluamme tuottaa positiivisia kokemuksia asiakkaille ja asukkaille. Kierrätyskulttuuri toimii talossa hyvin, tilat ovat tästä hyvä esimerkki.

Nelly: Että Maunula-talo loisi yhteisöllisyyttä alueella ja että täällä säilyisi positiivinen ja avarakatseinen henki. Jokainen asiakas voi tuoda jotain uutta taloon, ja toivon heidän tuovankin.

 

Kesäterveiset kaikille?

Hannele: Hyvää ja kaunista kesää kaikille! Tervetuloa tutustumaan Maunula-taloon.

Nelly: Aurinkoista ja rentouttavaa kesää!