Maunula-talon toiminta suunnitellaan yhdessä – osallistu verkkokyselyyn ja vaikuta

Veli-Matti Hurtig Uutiset, Vaikuttaminen, Verkkokysely

On jälleen aika suunnitella Maunula-talon toimintaa. Vastaamalla verkkokyselyyn pääset vaikuttamaan siihen millaista toimintaa talon tulisi tarjota. Kerro meille toiveesi, ajatuksesi ja ideasi. Haluamme kuulla mahdollisemman monen asukkaan mielipiteen.

Verkkokyselyssä on eri teemoja. Meitä kiinnostavat näkemyksesi liittyen muun muassa oppimiseen, kohtaamiseen, yhdessä tekemiseen, työskentelyyn, tapahtumiin ja elämyksiin Maunula-talossa. Kuuntelemme tarkalla korvalla kaikki toiveet, kysymykset, havainnot ja terveiset.

Verkkokyselyyn pääset tästä.

Kysely on avoinna 5.3. – 6.4. Voit käydä jättämässä vastauksesi myös Maunula-talon kahvilassa, työväenopiston toimistossa tai kirjastossa. Kaikkien kyselyyn vastanneiden kesken arvomme puolen vuoden kahvit Maunula-talossa sekä työväenopiston kurssilahjakortin.

Syksyllä 2018 järjestämme työpajan, jossa muokkaamme yhdessä asukkaiden kanssa konkreettisia toimenpide-ehdotuksia kyselyn tulosten perusteella. Eniten ääniä saaneet toimenpiteet toteutamme vuoden 2019 aikana Maunula-talossa verkkoäänestyksen tulosten pohjalta.

Osallistuva budjetointi on yhdessä tekemistä

Maunula-talo on toiminut parina viime vuotena osallistuvan budjetoinnin kokeilutalona Helsingissä. Osallistuva budjetointi luo talon toimintasuunnitelman lähtökohdat ja valjastaa resurssit asukkaiden näkemysten mukaan jaettavaksi. Osallistuvassa budjetoinnissa asukkaat ovat mukana vuosisuunnittelun ja budjetin jaon kaikissa vaiheissa: ideoimassa, suunnittelemassa ja lopulta äänestämässä ja päättämässä toiminnan lähtökohdista. Kaikki vaiheet ovat avoimia talon toiminnasta kiinnostuneille.

Maunula-talo on kaikenikäisten ja erikielisten asukkaiden kohtaamispaikka. Osallistava ja innostava Maunula-talo tuo ihmisiä yhteen tekemisen ja yhdessäolon kautta. Työväenopisto, kirjasto ja nuorisopalvelut tukevat toisiaan ja toimivat yhteistyössä kaikilla tasoilla. Maunulan asukkaat ja muut talon käyttäjät osallistuvat toiminnan suunnitteluun ja tapahtumien tuottamiseen. Jakamalla yhdessä elämyksiä, tietoa ja taitoja tuemme ihmisten hyvinvointia, elinikäistä oppimista ja aktiivista kansalaisuutta.