Maunulakoe ja Mummodisko järjestettiin kaupunkilaisten ideoiden pohjalta

Veli-Matti Hurtig Osallistuva budjetointi, Tapahtumat, Uutiset

Ideoimme yhdessä kaupunkilaisten kanssa Maunula-taloon kokeellisen kulttuurin Maunulakoe-festivaalin sekä Mummodiskon. Tapahtumat järjestettiin maaliskuun perättäisinä viikonloppuina. Maunulakoe-viikonlopulle kutsuimme mukaan myös paikallisia artisteja avoimella esiintyjähaulla ja talo täyttyikin musiikista, sirkuksesta ja elokuvasta koko viikonlopun ajaksi.

Perjantaina Metsäpurosalissa nähtiin uuden sirkuksen Nahkanaama-esitys, jonka yhden miehen sirkusorkesteri ei säästellyt mustassa huumorissa eikä yleisöäkään päästetty vähällä. Lauantai aloitettiin Mika Taanilan ohjaamalla lettristisellä elokuvalla Mannerlaatta ja ilta huipentui Jimi Tenorin ja Timo Kaukolammen esiintymisiin. Väliin mahtui monta hienoa artistia ja muun muassa Commodore 64 –klubi, jossa ihasteltiin vanhojen tietokonepelien taikaa. Sunnuntai jatkui edelleen musiikin parissa ja järjestimme myös perheen pienimmille lisättyä todellisuutta sisältäneen digipajan.

Jimi Tenor Maunulakokeessa

Maunulakoe-festivaalin jälkeen seuraavana viikonloppuna talon valtasivat varttuneemmat kaupunkilaiset, sillä vuorossa oli Mummodisko. Iltapäivän tähtinä toimivat Meiju Suvas sekä tapahtuman juontanut ”kevätkeijukainen” Tuija Piepponen. Juuri 35 vuoden laulajataipalettaan juhlinut Meiju Suvas ihastutti yleisöä energisellä esiintymisellään ja tutuilla hittikappaleillaan vuosikymmenten varrelta.

Meiju Suvas ja Tuija Piepponen Mummodiskossa

”Ihanaa, että talossa on tällaista toimintaa”

Sekä Maunulakoe että Mummodisko saivat viikonlopputapahtumiin osallistuneilta hyvän vastaanoton. Järjestämme tämän vuoden aikana vielä kolmet festivaalit eri teemoilla ja myös näihin tapahtumiin on avoin esiintyjähaku. Seuraavat festivaalit ovat vuorossa 8.-9. päivä kesäkuuta retroteemalla.

Nyt järjestetyt Maunulakoe ja Mummodisko saivat alkunsa asukkaiden ideoiden pohjalta ja tarvitsemmekin ehdotuksianne Maunula-talon toiminnaksi myös jatkossa. Käy jättämässä oma ehdotuksesi verkkosivuillamme tai tule käymään paikan päällä. Kysely on avoinna 6. huhtukuuta saakka.

Verkkokyselyyn pääset tästä.

Kyselyn tulosten perusteella muokkaamme työpajassa asukkaiden kanssa konkreettisia toimenpide-ehdotuksia syksyllä 2018. Eniten ääniä saaneet toimenpiteet toteutamme vuoden 2019 aikana Maunula-talossa.