Maunula-talo sai uudet pihakalusteet

Veli-Matti Hurtig Arkkitehtuuri, Asukkaat, Maunula-talo, Osallistuva budjetointi, Pihasuunnittelu, Uutiset

Vuonna 2016 yhtenä neljästä osallistuvan budjetoinnin toimenpiteistä asukkaat velvoittivat meidät kaivamaan viherpeukalot taskuistaan; oli aika perustaa yhteinen takapiha Maunula-talon etupihalle.

Kevään aikana keräsimme ideoita suunnittelun pohjaksi. Kaupunkilaisten toiveissa oli kaupunkiviljelyä, tapahtumia ja pihalle ulottuva kahvila. Nämä toiveet on nyt otettu huomioon uuden takapihan rakentamisessa.

Toukokuussa pääovien eteen ilmestyivät viljelylaatikot, joissa kasvaa erilaisia yrttejä. Niitä on käytetty kesän aikana Månsas Deli –kahvilan tarpeisiin muun muassa antamaan jääteelle tuoreen mintun maukua.

Saimme heinäkuun aikana myös lohenpunaiset ja mintunvihreät mittatilaustyönä tehdyt ulkokalusteet, joihin viljelylaatikot sopivat.

Tervetuloa viihtymään Maunula-taloon!

Takapihan on suunnitellut ja toteuttanut RaivioBumann-suunnittelutoimisto, joka on erikoistunut asukaslähtöisiin, julkisen tilan taide ja kaupunkimuotoiluprojekteihin.