Maunulaetnossa kuultiin kansanmusiikkia ja tanssittiin bollywoodin tahtiin

Veli-Matti Hurtig Maunula-talo, Osallistuva budjetointi, Tapahtumat, Uutiset

Maunulaetno oli järjestyksessään vuoden kolmas festivaali, jossa oli tarjolla värikästä musiikkia ja tanssia maailman eri kolkista. Tapahtumassa esiintyi muun muassa Baranband, joka edustaa erilaisia musiikkikulttuureja, genrejä ja juuria. Lauantai-iltana kuultiin puolestaan Shavan suomibhangraa, jossa punjabilainen bhangra yhdistyi suomenkielisiin sanoituksiin. Viikonlopun aikana esiintyvät myös Konsta Jylhä –kilpailun voittanut Aoide sekä Pekko Käppi, joka yhdistää musiikissaan rockia, bluesia, kansanmusiikkia ja suomalaisia kansanuskomuksia.

Metsäpurosalin täyttivät musiikista myös Petra Poutasen, The Mystic Revelation of Teppo Revon, Anna Kokkosen, Yrjänä Sauroksen, Haapoja & Illmarin, Juuri & Juuren ja Stadin Juhlaorkesterin esitykset. Tunnelmaa aulaan loi DJ Arttu Partinen. Lokakuun 5. saakka Maunula-talossa on esillä Hanna Koikkalaisen valokuvanäyttely Maunulaetnon hengessä.

Tapahtumassa nähtiin myös Bolly beat dancers, joka on Suomen monipuolisin intialaisia tansseja esittävä tanssiryhmä. Elokuvatanssi bollywoodin ja sen vauhdikkaan eteläintialaisen vastineen kollywoodin lisäksi tanssiryhmän esitti värikkäitä intialaisia kansantansseja sekä taidokkaita ja elegantteja klassisia lajeja.

Maunula-talon festivaalit järjestetään osallistuvan budjetoinnin periaatteella, jossa paikalliset asukkaat ovat itse olleet mukana vaikuttamassa Maunula-talossa järjestettäviin tapahtumiin. Festivaalien sarja äänestettiin tämän vuoden aikana järjestettävien tapahtumien joukkoon.

Vuoden viimeiset festivaalit järjestetään 2.-3.11. kekriteemalla, jolloin luvassa on ohjelmaa etenkin nuorille ja lapsiperheille.