Mustasukkaisuuden yöt Maunulan kirjastossa

Veli-Matti Hurtig Kirjasto, Uutiset

Maunulan kirjastossa kuullaan konsertti Mustasukkaisuuden yöt perjantaina 25. tammikuuta klo 18 alkaen.

Konsertti alkaa säveltäjä/kitaristi Tuomo Dahlblomin esityksellä.  Hän on soittanut Suomen nimekkäimissä jazz kokoonpanoissa, sekä useiden suomalaisten ykkösartistien levyillä ja keikkakokoonpanoissa. Fuusiojazztriostaan, Tuomo Dahlblom Band, tunnettu ennakkoluuloton muusikko esiintyy tässä konsertissa poikkeukselliseti yksin.
Konsertin toisessa osassa lavalle astuu trio Yrjänä Sauros, puhe ja kromaattinen huuliharppu, Mikko Perkola, Viola da Gamba, ja Kari Ikonen minimoog. 

He esittävät J.L.Runebergin runoelman Mustasukkaisuuden Yöt. Tämän teoksen  on aikoinaan säveltänyt Jean Sibelius. Myöhemmin se on levytetty ja siinä lausui ruotsiksi Lasse Pöysti. Teoksen suomenkielinen, uusin sävelin soitettu kantaesitys on Maunula-talossa. Nyt sävellyksistä vastaavat trion jäsenet Sauros, Perkola ja Ikonen. Yrjänä Sauros on esiintyvä runoilijamuusikko, poikkitaiteilija, joka on tehnyt paljon yhteistyötä eri taiteenlajien edustajien kanssa. Mikko Perkola on perehtynyt erityisesti barokkimusiikkiin ja on kansaivälisesti tunnustettu Viola da Gamban soittaja. Hän on myös esiintynyt jazz-orkestereissa. Kari Ikonen on kansaivälisesti  tunnustettu, useilla eri kokoonpanoilla maailmaa kiertänyt jazzpianisti, joka on säveltänyt musiikkia mm. Umolle. 
Konsertti kuullaan Maunula-talon kirjastosalissa. Esiintyjien takana loistaa kaunis maisema Maunulasta.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.