Maunulan markkinoilla opeteltiin sirkustemppuja ja tavattiin robotteja

Veli-Matti Hurtig Asukkaat, Tapahtumat, Uutinen, Vaikuttaminen

Maunula-talolla vietettiin huhtikuun loppupuolella Maunulan markkinoita satujen ja sirkuksen merkeissä. Tapahtuma ideoitiin ja suunniteltiin yhdessä lähialueen asukkaiden kanssa. Aurinkoinen ilma ja mielenkiintoinen ohjelma toivat paikalle runsaasti väkeä. Kirjastossa oli tarjolla satutuokioita ja robottitreffejä. Sirkustaiteilijoiden lisäksi estradilla olivat myös työväenopiston bändit ja teatteriryhmä. Jälkimmäisen ohjelmistossa oli Olipa kerran: Nykyihminen!, jossa kuljettiin kaksijalkaisen lajin elämänvaiheista toiseen suurella intensiteetillä. Juurevaa ja mukavan rytmistä rock, blues ja soul –meininkiä tarjosi Mikko Rintanen Scramble.

Vuonna 2009 perustettu sirkusryhmä Sirkus Aikamoinen oli erinomainen valinta päivän teemaan. Metsäpurosali täyttyi katsojista, kun akrobaatti Jouni Ruuth ja esinemanipulaattori Tuomas Vuorinen tekivät ihmeellisiä temppujaan. Jouni ja Tuomas pitivät esitystensä lomassa myös sirkustyöpajaa, jossa niin aikuiset kuin lapset saivat opetella, miltä keilojen ja pallojen jongleeraus käytännössä tuntuu. Eikä haitannut, jos meni vikaan; aina voi yrittää uudestaan tai vaikka vaihtaa temppua. Elämänviisautta riitti siis siitä myös isommille ihmisille. Sirkus Aikamoisen esitykset ovat muuten harvinaista herkkua Suomessa, sillä ryhmää nähdään etupäässä ulkomailla.

Tapahtuman ruokapuolta hoitivat Pirkkolan pitopalvelu ja Maunulan partiolippukunta Vuokot. Olipa aulassa myös pienimuotoinen pop up sushi –ravintola. Mukana järjestöpuolelta olivat myös Dodo ry ja Kapua kehitysyhteistyö. UNICEFin Helsingin vapaaehtoisryhmän uutterat nukentekijöillä oli myynnissä Anna ja Toivo –nukkeja ja muita käsitöitä.

Markkinoiden aikana pidettiin myös Avoin foorumi, jonne asukkaat saivat tulla tuomaan omat ideansa talon kehittämisestä. Maunula-talon pihalle ahkerat viherpeukalot istuttivat kaikkien iloksi kasvilaatikoihin orvokkeja.

Maunula-talon henkilökunta kiittää kaikkia tapahtumien järjestämisessä ja suunnittelussa mukana olleita asukkaita!