Maunulan kirjasto kolminkertaisti kävijämääränsä

Veli-Matti Hurtig Kirjasto, Maunula-talo, Uutinen

Maunulan kirjastossa puhaltelee suotuisat tuulet. Muutto Suursuonlaidalta Maunula-taloon oli todella onnistunut siirto. Päivittäisen kolmensadan kävijämäärän sijaan laskuri raksuttaa nyt tuhannen kävijän lukemaa. Entiseen verrattuna kirjasto on nyt aiempaa enemmän myös ihmisten vapaa-ajanviettopaikka: tullaan tapaamaan kavereita, tekemään hommia omien koneiden kanssa tai opiskelemaan. Äänieristetty ryhmätila Akvaario toimii lukutilana, silloin kun sitä ei ole varattu kokouksia varten. Tilaa voi varata vähintään neljän hengen ryhmille Varaamo-palvelun kautta, josta löytyvät Maunula-talon muutkin tilavaraukset.

Kirjaston aineiston kysyntäkin on lisääntynyt. Kirjakokoelma sen sijaan on kasvanut vain vähän. Äänitekokoelmaa pidetään yhä yllä, vaikka musiikin ja äänikirjojen kulutus on siirtynyt entistä enemmän verkon suoratoistopalveluihin.

Helsingin kirjastojärjestelmä elää muutoinkin muutoksen aikaa. Kirjastokohtaisia aineistoja ei enää ole. Niinpä lainat ja varaukset vaikuttavat siihen, mitä kunkin kirjaston kokoelmasta löytyy, eikä kirja tai äänilevy palaudu enää sinne, mistä se alun perin on hankittu. Kirjastojärjestelmän ohelle on tullut tekoäly, joka huolehtii siitä, ettei kirjaston hyllyt pursua yli äyräiden tai ammota tyhjyyttään. Maunulan kirjastossa järjestetään edelleen satutunteja, lukupiirejä, kielikahviloita ja novellikoukku, jossa sukelletaan tarinoiden ihmeelliseen maailmaan ja neulotaan yhdessä.  

Kirjaston tapahtumat

Maunula-talon tilojen varaukset