Maunula-talon johtoryhmä esittäytyy

Veli-Matti Hurtig Uutiset

Syyskuun lempeä tuuli vilvoittaa Maunula-talon johtoryhmää, kun he asettuvat kuvattavaksi Maunulan Sanomiin.  Viikoittaisessa kokouksessa on jälleen käyty läpi liuta asioita, joissa on pohdittu talon toimintaa. Johtotiimi koostuu työväenopiston, kirjaston ja nuorisopalveluiden kolmesta esimiehestä. Jokainen heistä hoitaa oman yksikkönsä lisäksi johtoryhmävastuita.  Kokouksiin voi osallistua myös yksi jäsen talon neuvottelukunnasta.

Nuorisotoimen toiminnanjohtaja Pirjo Lehtinen sanoo, että osallisuus on talossa kaiken tekemisen johtotähti. ”Kaikkien talossa kävijöiden tulee tuntea itsensä kotoisaksi Maunula-talossa. Haluan itse edistää moniammatillista työotetta, jossa eri toimijoiden osaaminen pääsee kukoistamaan.” Maunulan kirjaston johtaja Sari Jovero taas sanoo: ”Minua on alusta asti ilahduttanut talossa vallitseva hymyilevä ilmapiiri. Täällä on hyvä tunnelma ja tahtotila henkilökunnan kesken. Johtoryhmän tärkein tehtävä on luoda hyvät, selkeät puitteet henkilökunnan työlle ja asukkaiden toiminnalle.”

Monenlaisia mutkiakin työssä joudutaan kohtaamaan. Asukasedustaja Tapani Kontiala sanoo, että tärkein ja ajankohtaisin haaste on saada lisää vakituisia ihmisiä Maunula-taloon. ”Nykyinen miehitys ei riitä Metsäpurosalin tapahtumatuotannon toteuttamiseen. Johtotiimissä olen huomannut, miten haasteellista on luoda yhteistoimintaa Helsingin kaupungin vakiintuneista toimintatavoista poikkeavalla tavalla”.  

Johtoryhmässä tapahtuu nyt syksyn aikana muutoksia. Alusta lähtien kokoonpanoon kuulunut työväenopiston koulutuspäällikkö Satu Luomajoen tilalle tulee kollega Sirkku Ikonen, joka on aiemmin asunutkin Maunulassa. ”On tosi hienoa palata vanhoille viihtyisille kotikonnuille työn merkeissä. Talo tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia elämyksiin, harrastuksiin ja omaehtoiseen toimintaan.” Luomajoki on ollut tyytyväinen kuluneeseen kolmeen vuoteen: ”Ilo on ollut nähdä, kuinka tilat ja palvelut on otettu käyttöön. On ollut hienoa olla mukana Maunula-talon osallistuvassa toiminnassa.”

Kuvassa: Tapani Kontiala, Satu Luomajoki, Sirkku Ikonen, Sari Jovero ja Pirjo Lehtinen.

Teksti ja kuva: Merja Haakana