Kirjahyllyelämä -kirjavinkkausnäytelmä

Veli-Matti Hurtig Tapahtumat

Kirjahyllyelämä on näytelmä, jonka aikana vinkataan noin 40 kirjaa eri genreistä.

Kirjavinkkausta on tehty teatterin keinoin Helsingin kaupungin kirjastossa jo seitsemän vuoden ajan lapsille ja nuorille. Teatteri-ilmaisun ohjaajat Minna Rimpilä ja Paula Kannisto ryhtyivät miettimään draamallista kirjavinkkausta aikuisille.

Minna ja Paula alkoivat kirjoittaa näytelmää Sirpasta ja Kirsistä, jotka kokoontuvat kuukausittain kirjojen äärelle. Syntyi näytelmä Kirjahyllyelämä.

Ajatuksena näytelmän taustalla on ollut paitsi halu lukea aikuisten kirjoja ja tehdä esitys juuri tälle kohderyhmälle, mutta myös vinkata kirjoja aikuisille uudella ja hauskalla tavalla, näytelmämuodossa.

Kirjat ovat uusia, pääasiassa 2019 vuoden aikana ilmestyneitä ja genreissä löytyy: kaunoa, tietoa, viihdettä ja elämäntaito-oppaita.

Esityksen alkuidea syntyi, kun molemmat näyttelijät lukivat Marianne Powerin kirjan Rikkaaksi, hoikaksi naimisiin, jossa toimittaja Power päättää elää yhden vuoden selfhelp –kirjojen mukaan. Lähdettiin miettimään mitä kävisikään, jos eläisi vuoden ihan vaan niiden lempikirjojen tai vaikka uutuuskirojen mukaan. Ja siitä se esitys sitten syntyi.

Esitykset Maunula-talon Metsäpurosalissa:

30.1. klo 19

25.2. klo 19

27.3. klo 19

7.4. klo 19

23.4. klo 19

8.5 klo 19Kesto noin 1 h, 20 min., ei väliaikaa.

Näytelmiin on vapaa pääsy ja niihin ei tarvita ennakkovarauksia. Paikalle mahtuu 130 ensiksi saapunutta.

Helsingin kaupungin kirjasto.