Viime syksyn hyvinvointilauantai saa jatkoa Maunula-talossa

Veli-Matti Hurtig Asukkaat, Tapahtumat

Hiljennä!!! –  täydellinen päivä oman olemisen äärellä Läkähdytkö informaatiotulvaan? Hukkuuko oma äänesi hälyn keskelle?

Olisiko vähemmän sittenkin enemmän?

Hiljentämiseen keskittyvässä päivässä voit kuulla mitä sinulla on sanottavaa sinulle. Elämä vaikuttaa. Se tuntuu kehossa ja ajattelussa. Miten muutoksiin ja ulkoisiin ärsykkeisiin voisi suhtautua kadottamatta sitä mitä aito on.

Hiljennä, hiljenny. Helpoilla ja vaivattomilla harjoituksilla onnistut rauhoittamaan omaa arkea ja karsimaan siitä turhaa pois. Loppujen lopuksi oleminen vain tässä riittää. Sinäkin riität.

La 8.2. klo 11-16 Maunula-talon Metsäpurosali

Ohjelma:

11-12 lempeää itsehoitoa akupainannalla (Riitta Kaukonen)

12-12.30 keittolounasta ja klassista musiikkia (käteismaksu kahvilaan)

12.30-13.45 Hiljennä, hiljenny: ohjattu hengitysharjoitus (Outi Huovinen ja Minna Karttunen)

13.45- 14.15 kahvia ja klassista

14.15-16.00 Rentouden paikka -mielikuvaharjoitus sekä loppurentoutus kaikille aisteille  (Outi Huovinen ja Minna Karttunen)

Ohjaajat:

Riitta Kaukonen, kiinalaisen lääketieteen asiantuntija -opiskellut 20 vuoden ajan myös muita täydentäviä hoitomuotoja kuten yrttioppia, vyöhyketerapiaa ja homeopatiaa Riitta opastaa, että voimme hoitaa itseämme myös lääkkeettömin keinoin Qigong-ohjaajana hän tarjoaa päiväämme ajatuksen: ”Hiljaisuus liikkeessä, liike hiljaisuudessa” Omassa osiossaan hän näyttää konkreettisesti, kuinka voi hoitaa itseä kehon akupunktiopisteiden kautta. Saamme maistiaisia myös Qigongin yksinkertaisista harjoituksista.

Outi Huovinen, joogaopettaja, thaijoogaterapeutti ja energiahoitaja:

”Koen omassa työssäni tärkeäksi sen, että ihminen pääsee, edes hetkeksi, rauhoittumaan ja vain olemaan.”

Minna Karttunen, NLP Trainer, mielikuva- ja keholliset menetelmät:

”On olemassa tekemisen maailma mutta myös olemisen maailma. Molempia tarvitaan tasapainoiseen elämään.”

Outin ja Minnan yhteisten kurssien punaisena lankana on aina helppous ja arkisuus. Luottamuksellinen ilmapiiri luo puitteet sille, että voi antaa itselleen luvan löytää omasta ajattelusta ja kehollisesta minästä uutta. Keholliset harjoitukset ovat yksinkertaisia, kaikille mahdollisia ja ne avaavat mm. hengitysharjoitusten kautta tilaa omaan kehoon. On terveellistä  välillä päivittää myös omaa mielenmaisemaa. Mielikuvaharjoitukset avaavat omalle mielen kartalle uusia karttamerkkejä. Meidän ei tarvitse opetella mitään uutta vaan palautamme esiin sitä, mitä jo osaanne. Osaamme stressata ja nipottaa, mutta osaamme myös hiljentyä, hi-das-taa ja relata –  ja vain olla.

Lisäksi: päivän musiikkivieras alttoviulisti ja Suomalaisen barokkiorkesterin toiminnanjohtaja Laura Kajander. Laura on mukana hankkeessa, jonka ideana on  viedä klassista musiikkia sinne, missä sitä ei yleensä olla totuttu kuulemaan. Laura soittaa kahvilassa klassista musiikkia klo 12-12.30 sekä klo 13.45-14.15. Lisäksi Laura on mukana  Outin ja Minnan osuudessa  klo 12.30-16

Hiljennä!!- päivässä ruokimme liikkeen, mielikuvien sekä alttoviulun tuottaman äänimaailman kautta itsessämme rentoutta ja levollista mieltä.

Tule yksin tai ystävän kanssa ja ota oma jumppamatto mukaasi. Et tarvitse kokemusta mistään kehollisista harjoituksista.

Tapahtuma on osa Maunula-talon osallistuvaa yhteissuunnittelua, jossa asukkaat ovat itse saaneet ideoida ja äänestää tapahtumia.

Vapaa pääsy, tervetuloa!

Helsingin kaupungin yleiset kulttuuripalvelut.