AND LIFE

Virpi Vedenkannas

Koska:
7.8.2021 @ 15.00 – 15.30
2021-08-07T15:00:00+03:00
2021-08-07T15:30:00+03:00

På svenska nedan | In English below

Ensi-ilta pe 6.8.2021 klo 19–20.30
Muut esitykset
la 7.8.2021, klo 15–16.30 ja klo 19–20.30
su 8.8.2021, klo 15–16.30

And life on pari teokselle Flow of death, joka esitettiin joulukuussa 2019 Helsingissä. Teospari tekee tilaa olla kaikkien omine kokemuksineen kuoleman ja elämän läheisyydessä: haurauden, hetkellisyyden, voiman, mätänemisen ja uuden syntymän kanssa. Kuoleman ja elämän voiman muistaminen tuo meidät nyt-hetkeen ja piirtää sen kirkkaana esiin. Elämä ja kuolema käyvät jatkuvaa vuoropuhelua niin kehoissamme solutasolla kuin konkreettisina näkyinä kaikkialla ympärillämme, silti taipumuksenamme on olla pysähtymättä olemaan niiden kanssa. Kuolema ja elämä ovat molemmat virtausta, alati muuntuvia tiloja, joissa on läsnä kaikki olemisen tasot ja yhteydet, jotka ovat arkiolemisessa usein painautuneet piiloon meiltä itseltämmekin.

and Life on sukellus elämänvoimaan, syntymään ja jatkuvaan virtaan kaikissa olioissa – kaikkeen mikä liikkuu, kuhisee, helisee, vilisee, suuntaa, tuntee, oleilee. Elämä manifestoituu meissä itsessämme ja joka puolella ympärillämme. Teoksessa haetaan yhteyttä kaiken elollisen tanssiin ja tunnustellaan syntymää ja eloisuutta niin omana kehon ja mielen sisäisenä tapahtumana kuin antautumalla ympärillämme virtaaville voimille. Elossa oleminen on jatkuvaa liikettä, sykettä ja suuntautumista tulevaan, menneeseen ja tähän hetkeen. Ihmisenä eläminen on myös täynnä tunteita ja tuntemuksia: katkonaisia ajatuksia, epämääräisiä tuntemuksia, jumissaoloa, hukassa oloa, surua, iloa, rakkautta, monenlaisia elämänhetkiä. And life on paikka, jossa kaikki nämä puolet elossa olosta saavat purskahtaa esille.

Työryhmä
Koreografia yhdessä työryhmän kanssa, tanssi: Elina Hauta-aho
Tanssi: Saara Norvio sekä tanssija x
Äänisuunnittelu: Jouni Tauriainen
Valo- ja tilasuunnittelu: Anttoni Halonen
Pukusuunnittelu: Susanna Suurla
Tuotanto: Elina Hauta-aho ja Maunula-talo
Tukijat: Taiteen edistämiskeskus, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Helsingin kaupunki, Vantaan Tanssiopisto

Kuva: Eero Savela, editointi Elina Hauta-aho

SVE:

I dansverket And Life undersöker vi födelse och livfullhet både som något som sker i ens kropp och sinne, och genom att överlämna sig åt de krafter som strömmar omkring oss. And Life är ett partnerverk till Flow of Death, som visades i december 2019 i Helsingfors. 

EN:

The And Life dance piece explores birth and vitality both as internal experiences of the body and mind and as the experience of giving ourselves over to the forces flowing around us. And Life is a companion piece to Flow of Death, which was performed in Helsinki in December 2019. 

Jaa Facebookissa tai Twitterissä