Ryhmä eri-ikäisiä ihmisiä seisoo ringissä metsässä.

Etäosallistuminen: Keskuspuiston virkistys- ja kulttuuri-ilta

Virpi Vedenkannas

Koska:
15.4.2021 @ 18.00 – 19.45
2021-04-15T18:00:00+03:00
2021-04-15T19:45:00+03:00

På svenska nedan | In English below

Keskuspuiston virkistys- ja kulttuuri-ilta, to 15.4.2021 klo 18–19.45
Teemoina ihminen, virkistys, sosiaaliset ja kulttuuriset arvot ja se, miten niitä voidaan edistää.

Keskuspuisto on helsinkiläisten oma metsäinen ulkoilualue, joka ylettyy kymmenen kilometrin matkalla Laaksosta Helsingin pohjoisrajalle Haltialaan ja Vantaanjoelle. Vaihtelevien ja luonnontilaisten metsien läpi risteilee lukuisia hiekkateitä ja polkuja, jotka palvelevat keskuspuiston ystäviä suosittuina urheilu-, retkeily- ja työmatkareitteinä.

Maunula-talon Keskuspuistoillat tarkastelevat lähimetsäämme luonnon ja kaavoituksen sekä virkistyksen ja kulttuurin näkökulmista. Maunula-talo järjestää keskuspuistoillat yhteistyössä Keskuspuistoryhmän kanssa ja illan juontajaparina toimii kaksi Keskuspuistoryhmän aktiivia.

Keskuspuistoilta on keskusteleva tilaisuus. llan asiantuntijapuheenvuorossa tutkimusprofessori Liisa Tyrväinen Luonnonvarakeskuksesta pohtii, mitä lähimetsä tarjoaa ja miten se tukee ihmisten hyvinvointia ja virkistäytymistä. Lisäksi kuullaan toiminnanjohtaja Minna Tarkan puheenvuoro tarinoista ja kokemuksista taideyhdistys m-cultin Keskuspuistoarkistot-projektissa sekä Eeva Kuuluvaisen terveiset Kansallinen kaupunkipuisto Helsinkiin! -liikkeestä. Lisäksi ohjelma koostuu poliittisten ryhmien lyhyistä kannanotoista (noin 2 min). Loppuaika on varattu yleisön kommenteille ja kysymyksille. Tilaisuuden kokonaiskesto on 1,5 tuntia.

Tapahtuma lähetetään suorana lähetyksenä Maunula-kanavalle YouTubeen. Siirry verkkotapahtumaan tästä.

Otamme huomioon huhtikuussa 2021 voimassa olevat koronarajoitukset tilaisuutta järjestettäessä.

Toinen Keskuspuistoilta järjestetään maaliskuussa:
Keskuspuiston luonto ja kaavoitus -ilta, to 25.3.2021 klo 18–19.30
Teemoina luonto, eliöstö, ekologia, geologia ja miten luontoarvoja voidaan kaavoituksella suojella.
Lue lisää tapahtumasta täältä.

Kuva: Maija Hakanen

—-

SVE:

Månsasgårdens Centralparkskvällar skärskådar vår egen närskog.  Den andra kvällens tema är rekreation och kultur. Evenemanget direktsänds  Månsas-kanalen  YouTube. 

—-

EN:

The Central Park Nights at Maunula House will shift the focus to our local forest. On the second evening, we will focus on recreation and culture. The event will be streamed live on Maunula’s YouTube channel. 

Jaa Facebookissa tai Twitterissä