Maunula-talo Underground

Anne Pietarinen

Koska:
7.8.2020 @ 19.30 – 8.8.2020 @ 00.00
2020-08-07T19:30:00+03:00
2020-08-08T00:00:00+03:00
Hinta:
Maksuton

MAUNULA-TALO UNDERGROUND

TAMARA LUONTO
LOVE SPORT
GHOSTS ON TV
SORSAJENGI
LOKIT
NUORUUS
ÄITI HERESIA
+ Lisäys luvassa!

Maunula-talon Metsäpurosalissa koetaan PE 7.8. peräti kahdeksan yhtyeen ilmaiset klubifestivaalit. Maunula-talo underground tuo perinteikkääseen lähiöön kulttinimiä ja skenen tukipilareita aina jytästä indieen ja punkista kokeelliseen. Festivaalin konsepti on selkeä ja yksinkertainen – Bändit astelevat klo 20:00 alkaen toistensa jälkeen lavalle esittämään musiikkiaan.

Sali on elokuun tilanteesta riippuen turvavälillisesti tuolitettu.

Kädet voi pestä paikalle saapuessa.

Äiti Heresia on saumaton folkin, omaperäisen rockin ja kotimaisen outoilun liitto. Desibelin arvostelussa ”marginaalin marginaaliksi” kutsuttu yhtye saavutti positiivista huomiota jo ensimmäisellä singlellään ”Olen ratsastanut haamujen kanssa”, joka soi YleX:llä asti. Stemmalauluja ja polkuharmoonia perinteisiin bändisoittimiin yhdistelevä ryhmä soittaa Maunula-talolla ensimmäisen keikkansa.

Tiukkaa ja jytäistä lo-fi-rockia ja tarttuvia powerpop-melodioita yhdistelevä Nuoruus on huikea, haikea ja energinen superyhtye Helsingistä. Kalle Kaurasen sooloprojektina alkanut Nuoruus on pian julkaisemassa lisää bändiporukalla äänitettyä musiikkia.

Lokit on muutaman vuoden kasassa ollut helsinkiläinen rokkibändi. Jos Beach Boys olisi aurinkoisten surffirantojen sijaan viettänyt aikaansa 90-luvun lama-Suomessa Mustalammen rannalla laskuhumalassa ja lenkkarit märkänä kuunnellen kasettimankasta Kasevaa ja Sonic Youthia, se olisi luultavasti kuulostanut Lokeilta.
Ahkerasti kotimaassa keikkaillut, yleisöä nukkavieruindiellään ilahduttava yhtye on ehtinyt käydä Euroopassakin kiertueella.

Sorsajengi kiduttaa ja tappaa.

Ghosts on TV on kaihoisa post-rock- ja indie-yhtye Helsingistä. GoTV on tunnettu kolmen kitaran painavan äänivallin, hauraan pop-minimalismin ja hypnoottisen toiston yhdistelemisestä Suomessa harvinaiseen isoon post-rockiin ja tummasävyiseen taiderockiin. Jo lukioikäisinä vuonna 2015 ensimmäisen demonsa julkaissut yhtye keräsi kahdella EP:llä ja singlejulkaisujen sarjalla kehuja mm. Soundilta, YleX:ltä, Rumbalta ja Radio Helsingiltä. Bändin esikoisalbumi ”I Am Not Dead, I Am 55 Today” ilmestyi toukokuussa 2020. Levy herätti huomiota 30 minuuttia kestävällä avauskappaleella, joka sitoi shoegazen, ambientin ja yhden äänen wall of soundin elementtejä pakahduttavaan kitaramusiikkiin. Aikalaisistaan erottunut ug-lupaus on ehtinyt koluamaan klubeja aina baareista Tavastialle ja ulkomaille Pietariin.

”LOVE SPORT on nelihenkinen rockyhtye Helsingistä. Jäseniensä lukuisten tunnetumpien projektien sivussa Love Sport on luonut tasaisen varmasti musiikkia, nyt jo neljän äänitteen verran, joista uusin ”And Justice For All” on yhtyeen toinen täyspitkä albumi. Yhtyeen sointia luonnehtisin mielelläni termeillä pakottamaton ja ajaton. Esimerkiksi laulaja-kitaristi Teemu Tannerin ja kitaristi Mikko Sulosen soitannan vaivattomassa kudelmallisuudessa kuultaa pitkä yhteinen soittohistoria, joka ulottuu 2000-luvulle asti Lady Escape-yhtyeeseen. Raivokkaampi rimpuilu on toki tasaantunut lyyrisemmän ilmaisun tieltä. Niin, joku saattaisi kutsua Love Sportin musiikkia ”perinnealtsuksi”. Itse olen suosinut ”lihasaltsua”. Tämä juontuu rytmiryhmän mehevän voimallisesta paalutuksesta, jolle kaikki laahaava on vierasta. Aki Pohjankyrön ekonomisen groovaava bassotyöskentely murisee lämpimänä kuulaiden kitaroiden alla. Max Mäkisen noiserock-tausta nostelee päätään astetta hurjemmiksi yltyvissä filleissä. Kerran keikalla satuin samaan linjaan Maxin ja crash-pellin kanssa. Rumpalin kurittaessa symbaalia saatoin kokea samanlaista lamaantunutta hurmiota, jota vain keskellä tietä seisova voi tuntea tuijottaessaan lähestyvää kymppitonnin rekkaa.”

Tamara Luonto on mimmienergiaa pullollaan oleva lofi-punk-rocknroll-trio Helsingistä. TAMARA LUONTO ei brassaile soittotaidolla, muttei sanoma jää silti kellekkään epäselväksi! Tätä on rocknroll, tätä on elämä! Maineikkaan LSD-levylafkan kautta julkaistu debyyttisingle Made In China ei kuitenkaan debytoinut suomen virallisella singlelistalla. Voit kuitenkin kuunnella kappaleen alta

Tarkempi aikataulu ilmoitetaan myöhemmin.

Tapahtuma on ilmainen, mutta halutessaan voi maksaa vapaaehtoisen pääsymaksun, josta rahat suoraan illan artisteille!

Ei ikärajaa. Tervetuloa!