Asetelma, jossa pino kirjoja, mikrofoni ja serpentiiniä.

Maunulan sateenkaarikeidas: Spekulatiivisen fiktion työpaja ja Rap & lyriikka -työpaja

Virpi Vedenkannas

Koska:
30.6.2021 @ 13.00 – 19.30
2021-06-30T13:00:00+03:00
2021-06-30T19:30:00+03:00

Nuorten Pride -viikko Maunula-talossa

Maunulan sateenkaarikeidas -tapahtumaviikon aikana ohjelmistosta löytyy runsaasti erilaisia työpajoja. Keskiviikkona 30.6. Teo Ala-Ruonan vetämässä työpajassa kirjoitetaan spekulatiivista fiktiota. Rap & lyriikka -työpajassa kirjoitetaan nuorten tekemien biittien säestyksellä rap-lyriikkaa suomeksi ja englanniksi sekä treenataan räppäämistä 3.7. järjestettävää hip-hop tapahtumaa varten. Tule tekemään kukkaseppeleitä tai vain olemaan, pelaamaan tai herkuttelemaan. Nuoriso-ohjaajat vetävät mm. korista ja lautapelejä.  Maunulan sateenkaarikeitaalla on myös mahdollista esittää omia esityksiä open mic -tyylillä työpajojen ja muun ohjelman väleissä.

Osaan työpajoista on ennakkoilmoittautuminen, mutta niihin voi liittyä myös spontaanisti, mikäli tilaa riittää. Tapahtuma toteutuu pääasiassa ulkona Maunula-talon edustalla, mutta jos sää ei suosi, siirrämme työpajat ja esitykset sisälle Metsäpurosaliin ja Maunulan nuorisotilaan.

Keskiviikon työpajat
klo 13–19 Maunulan sateenkaarikeitaan pelipiste
Klo 13–15.30 Pride-viikon spekulatiivisen fiktion kirjoitustyöpaja. Ilmoittaudu ennakkoon.
Klo 15–18 Kukkaseppeletyöpaja
klo 16–19 Rap & lyriikka -työpaja. Kieli: suomi, englanti. Ilmoittaudu ennakkoon.
Klo 17–19.30 Pride-viikon spekulatiivisen fiktion kirjoitustyöpaja. Ilmoittaudu ennakkoon.

Paikka: ulkona Maunula-talon edustalla


Pride-viikon spekulatiivisen fiktion kirjoitustyöpaja
Ke 30.6.2021 klo 13–15.30 ja klo 17–19.30
(LÄSNÄ TAI ONLINE)

Työpajassa tunnustellaan omaan identiteettiin liittyviä kokemuksia ja toiveita sekä luodaan erilaisia spekulatiivisia hahmoja. Hahmoja suunnitellaan ja kehitetään kirjoitustehtävien avulla ja niistä luodaan fiktiivisiä, itselle vaihtoehtoisia olomuotoja, jotka tuntuvat kirjoittajasta juuri sillä hetkellä hyviltä ja nautinnollisilta. Kirjoitusharjoitteiden kautta osallistujat voivat pohtia, millaisena hahmona olemista he haluaisivat kokeilla, ja minkälaisen hahmon näkökulmasta he haluaisivat tarkastella maailmaa.

Työpajassa tehdään lähinnä sooloharjoitteita, mutta ohjelmassa on myös yksi yhteinen online chat-roomissa tehtävä harjoite. Kenenkään ei tarvitse jakaa henkilökohtaisia tekstejään, ja jokainen voi osallistua harjoitteisiin juuri sillä tavalla kuin itse haluaa. Työpajaan osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta luovasta kirjoittamisesta. Ilmoittaudu ennakkoon.

Työpajan vetäjä: Teo Ala-Ruona, esitys- ja kuvataiteilija sekä taidekasvattaja.  Lue lisää täältä.


Rap & lyriikka -työpaja
Ke 30.6.2021 klo 16–19 (huom. myös pe 2.7.2021 klo 16–19)
(LÄSNÄ TAI ONLINE)

Kieli: suomi, englanti. Rap & lyriikka -työpajassa kirjoitetaan nuorten tekemien biittien säestyksellä rap-lyriikkaa suomeksi ja englanniksi sekä treenataan räppäämistä 3.7. järjestettävää hip-hop tapahtumaa varten.  Ilmoittaudu ennakkoon.

Kuva: Rua Muhammed Najim

Jaa Facebookissa tai Twitterissä