Anne Dikert on Maunula-talo-hankkeen monitoiminainen

Jonna Pennanen Historia, Kirjasto, Maunula, Osallistava budjetointi, Osallistuva budjetointi, Suunnittelu, Työmaa, Työntekijät, Työpajat, Uutiset, Vaikuttaminen

”Olen ollut mukana suunnittelemassa Maunula-taloa siitä lähtien, kun tulin Maunulan ja Paloheinän kirjastojen johtajaksi vuonna 2006. Vedän projektia kirjaston osalta, ja tehtäväni on nostaa asioita esille kirjaston näkökulmasta. Olen ollut hankkeessa jo niin kauan, että minulla on kosketuspintaa eri toimijoihin, ja tehtäväkseni on muodostunut myös eräänlainen välittäjän rooli asukkaiden ja toimijoiden välillä.

Maunulan asukkaat ovat toimineet aktiivisesti monitoimitalon saamiseksi alueelle jo 2000-luvun alusta lähtien. Asukkaiden, Maunula-seuran ja Maunulan demokratiahankkeen mukana olo projektin eri vaiheissa on ollut meille virkamiehillekin uutta, opettavaista ja avartavaa. Vuosien varrella on järjestetty asukastyöpajoja, kokouksia, foorumeita ja kyselyitä suunnittelun tueksi. Asukkaat odottavat Maunula-talon aukeamista innolla, kirjastossakin kysellään usein hankkeen etenemisestä.

Työ hankkeen parissa on ollut haastavaa mutta kivaa. Olen ollut mukana tekemässä niin talon rakennus-, sisutus- kuin toimintasuunnittelua alan ammattilaisten kanssa. Olen myös mukana hankeen strategiaryhmässä. Matkan varrella on ollut myötä- ja vastamäkeä. Kun lopullinen hankesuunnitelma vuonna 2013 saatiin valmiiksi, asiat lähtivät etenemään sutjakasti.

Maunula-talo sijoittuu keskeiselle paikalle, ihan S-marketin kylkeen, ja kaupan aulasta on suora käynti kirjaston tiloihin, joten kävijämäärämme tulevat huomattavasti nousemaan. Kirjaston uudeksi palveluksi tulee omatoimikäyttö, mikä tarkoittaa sitä, että kirjasto on auki pidempään, mutta osan ajasta ilman henkilökuntaa.

Itse talosta tulee viihtyisä oleskelutiloineen ja monitoimisaleineen. Arkkitehtuuri ja taide ovat upeita, joten talosta tulee varmasti esteettisesti miellyttävä kaikille.

Toiveenani on, että kirjaston, työväenopiston, nuorisoasiainkeskuksen ja asukkaiden yhteistyö lähtee sujumaan, ja että voimme tehdä yhdessä esimerkiksi tapahtumia. Haluamme kehittää ja suunnitella toimintaa yhdessä asiakkaiden kanssa.”

Anne Dikert, Maunulan kirjaston johtaja

                                                                                                                                  

Teksti: Ulla Paukku  

Jaa Facebookissa tai Twitterissä