Antti Sarpo välittää nuorten toiveet

Jonna Pennanen Maunula, Nuorisoasiainkeskus, RuutiBudjetti, Työmaa, Työntekijät, Työpajat, Vaikuttaminen

Antti Sarpo tuli mukana Maunula-talon suunnitteluun vuoden alussa, kun hänestä nuorisoasiainkeskuksen organisaatiouudistuksen myötä tuli uuden Maunulan nuorisotyöyksikön toiminnanjohtaja.

Antti on osa talon johtotiimiä. Hän toimii nuorisoasiainkeskuksen yhteyshenkilönä ja huolehtii siitä, että nuorten ääni kuuluu Maunula-talon suunnittelussa.

Nuoret ovat olleet mukana Maunula-talo-projektissa RuutiBudjetin kautta. RuutiBudjetissa nuoret pääsevät itse vaikuttamaan heitä koskeviin asioihin omalla alueellaan.

26.8. järjestetään Maunula-talon edustalla RuutiBudjetti-tapahtuma, jossa kerätään tietoa esimerkiksi siitä, mitä nuoret Maunula-taloon haluavat. Tapahtumaan osallistuu noin kolmesataa 8.-luokkalaista, joista osa tulee mukaan talon työpajoihin syyskuussa. Marraskuussa nuoret äänestävät Maunulan kouluissa parhaista ideoista.

– Kokoamme nuorten ryhmän suunnittelemaan Maunula-talon toimintaa esille tulleiden ideoiden pohjalta. Nuoria otetaan mukaan myös talon neuvottelukuntaan, jotta heidän ideansa eivät jää pelkän suunnitelman tasolle, Antti kertoo.

 

Monipuolista toimintaa nuorille

Maunula-talo on neljä kertaa suurempi kuin Maunulan nykyinen nuorisotalo. Vaikka talossa sijaitse nuorisotalon lisäksi kirjasto, työväenopisto ja monitoimisali, kaikki tilat ovat vapaasti käytettävissä myös nuorille.

– Lisäksi Maunula-talo sijaitsee aivan Maunulan ytimessä, S-marketin kyljessä, Antti huomauttaa.

Nuorisotalolla tulee kasvamaan erityisesti pelitoiminta. Maunula-talon kahvilan keittiössä tullaan järjestämään kokkikursseja. Suunnitelmissa on myös, että nuoret voisivat pitää talon kahvilaa. Nuorisotalolle tulee hienot bänditilat, ja monitoimisalissa voi järjestää erilaisia tapahtumia.

– Nuorisotalolla tulee työskentelemään neljä nuoriso-ohjaajaa. Myös minun työtilani tulee olemaan Maunula-talossa, Antti lisää.

 

Kaikenikäisten talo

Maunula-talo on ollut suunnittelun alkuvaiheista lähtien ainutlaatuinen projekti, jota alueen aktiiviset asukkaat ovat sinnikkäästi ajaneet eteenpäin.

– Tämä on ollut innostavin juttu pitkään aikaan, Antti sanoo. – kaikkien kolmen hallintokunnan ihmiset ja alueen asukkaat ovat tehneet tiiviisti töitä yhdessä.

Erityisesti Anttia viehättää ajatus, että eri-ikäiset ihmiset voivat toteuttaa talossa toimintaa yhdessä.

 

Teksti: Ulla Paukku
Kuva: Nilla Varpunen

Jaa Facebookissa tai Twitterissä