Maunula-talon kesäinen viikonloppu täyttyi tapahtumista

Veli-Matti Hurtig Asukkaat, Maunula, Maunula-talo, Osallistuva budjetointi, Pihasuunnittelu, Tapahtumat, Uutiset, Vaikuttaminen

Vuoden toiset festivaalit järjestettiin retroteemalla

Viikonloppuna Maunula-talossa järjestettiin Maunularetro-festivaali, jonka teemana oli menneiden vuosikymmenten tyyli ja nostalgia. Retrotapahtuma oli osa neljän festivaalin sarjaa, joista ensimmäiset pidettiin maaliskuussa teemalla kokeellinen kulttuuri.

Maunularetron tähtiartisteihin kuului pitkän uran tehnyt kansansuosikki Lea Laven, jonka hitit vuosikymmenten varrelta täyttivät Metsäpurosalin perjatai-iltana. Lauantai-illan pääesiintyjänä kuultiin Honey B. Family -yhtyettä, jonka laadukas rhythm & blues sai yleisöltä lämpimän vastaanoton.

Mukana viikonlopun menossa oli myös avoimen haun kautta mukaan kutsuttuja esiintyjiä. Perjantai-iltapäivä lähtikin käyntiin Riskiryhmän huikealla keikalla. Bändin jäsenet lähentelevät 80 ikävuotta, mutta se ei menoa haitannut!

Vuoden aikana järjestettävät festivaalit ovat osa osallistuvan budjetoinnin prosessia, jossa paikalliset asukkaat ovat itse olleet mukana vaikuttamassa Maunula-talossa järjestettäviin tapahtumiin. Festivaalien sarja äänestettiin tämän vuoden aikana järjestettävien tapahtumien joukkoon.

Syyskuussa on vuorossa vuoden kolmannet festivaalit teemalla kulttuurien monimuotoisuus. Myös näille festivaaleille käynnistämme avoimen esiintyjähaun.

Sunnuntaina järjestettiin osallisuustapahtumia

Sunnuntaina Maunula-talossa järjestettiin osallisuustapahtumia kuten Avatar-todellisuuspeli, istutustalkoot sekä paneelikeskustelu kaupunkiaktivismista.

Avatar-projekti on todellisuuspeli, jonka osallistujat pyrkivät vaikuttamaan muihin Maunulan asukkaisiin. Tarkoituksena on luoda uudenlainen yhteisöllinen kokemus. Pelin ovat luoneet taiteilijat Tellervo ja Oliver Kochta-Kalleinen.

Samaan aikaan kirjastossa käytiin keskustelua kaupunkiaktivismista. Mikä on ollut haastavaa ja mikä antoisaa? Kaupunkiaktivismipaneelissa keskusteltiin miten ideat lähtevät liikkeelle ja millaisia hyviä ja huonoja kokemuksia kokeneilla panelisteilla on ollut vuosien varrella. Keskustelua riitti myös ”vapaaehtois-burn outista” sekä keinoista sen välttämiseksi.

Paneelikeskusteluun osallistuivat kaupunkiaktiivi Mikko Heikkonen, Otto-Ville Mikkelä, Roihuvuori-seurasta, Meri Lundahl, Dodo ry:stä ja pohjoisen alueen stadiluotsi Ella Tanskanen. Keskustelun veti Pirjo Tulikukka Helsingin kaupunginosayhdistys Helkasta.

Yhteinen takapiha on valmistumassa

Vuonna 2016 yhtenä neljästä osallistuvan budjetoinnin toimenpiteistä asukkaat velvoittivat meidät kaivamaan viherpeukalot taskuistaan; on siis aika perustaa yhteinen takapiha Maunula-talon etupihalle. Aiemmin keväällä pyysimme kaupunkilaisilta ehdotuksia takapihan toteuttamiseksi.

Viljelytalkoissa perustetiin kukkiva yrttitarha Maunula-talon pihaan. Samalla kaupunkilaiset saivat tutustua yrttitarhan perustamisen saloihin ja hoitoon. Lähiaikoina pihalle tulevat vielä ulkokalusteet.

Takapihan suunnitteluprojektin toteuttaa RaivioBumann-suunnittelutoimisto, joka on erikoistunut asukaslähtöisiin, julkisen tilan taide ja kaupunkimuotoiluprojekteihin.

 

Jaa Facebookissa tai Twitterissä