Maunula-talon kesänäyttelyssä taistelevat kalmarit

Veli-Matti Hurtig Näyttelyt, Uutiset

Näyttelyn teokset ovat 6-vuotiaan maunulalaisen Jonathan Sidersin piirtämiä. Inspiraationa teosten syntyyn ovat olleet käynnit Luonnontieteellisessä museossa sekä animaatiosarja Wild Krats, jossa seikkaillaan merenalaisessa maailmassa. Pääosaa teoksissa näyttelevät kalmarit. Punaisena lankana läpi teosten kulkee taistelun motiivi, sillä lonkero-olennot taistelevat milloin valaiden, milloin merialusten kanssa. Jonathan on mieltynyt erityisesti tarkkojen yksityiskohtien piirtämiseen; muun muassa lonkeroiden imukupit sekä nokka ovat tulleet tutuiksi anatomisiksi termeiksi. Materiaaleina on käytetty tussia ja värikyniä paperille.

Näyttely on esillä 9.7.-3.8.

The drawings in this exhibition are by Jonathan Siders of Maunula. Inspiration for the images comes from squids preserved in the Natural History Museum in Helsinki and from squids diagrams available at the tree of life and from stories of pirates and ships at sea and especially from the children’s television series The Wild Kratts from American public television in which among other things the protagonists explore the deep oceans seeking to observe in nature a battle between giant squid and sperm whale. Most of these drawings show squids and the running theme of the exhibition is the squid in battle– in battle with whales or sharks or a submarine or pulling to the depths a Tyrannosaurus or a dinghy or a ferry or throwing tentacles and arms around the masts of a pirate ship on which the sailors respond with cannons and swords. The details of the squid are of interest —  the mantle the wings the club with hooks or without, the toothed and cutting or squishy suction cups, the siphon for jet-powered swimming and the beak.  Pen, colored pens and colored pencils on paper.

Exhibition closes August 3rd.

Jaa Facebookissa tai Twitterissä