Syksyllä suunnitellaan Maunula-talon toimintaa

Veli-Matti Hurtig Asukkaat, Neuvottelukunta, Osallistuva budjetointi, Työpajat, Uutiset, Vaikuttaminen

Viime keväänä aloitimme ideoiden keräämisen asukkailta Maunula-talon toiminnaksi vuodelle 2019. Syksyn aikana työstämme ideoista toimintaehdotuksia neuvottelukunnan ja avoimen foorumin käsiteltäviksi. Sinulla on nyt mahdollisuus vaikuttaa osallistumalla työpajoihin, osallisuusryhmän kokoukseen tai avoimeen foorumiin. Voit myös vaikuttaa äänestämällä mieleistäsi toimintaehdotusta.

Mitä on osallistuva budjetointi?

Maunula-talon toiminnan suunnittelu on perustunut alusta lähtien kaupunkilasten toiveille ja ideoille. Jaamme talon resursseja asukkaiden näkemysten mukaan niin kutsutulla osallistuvan budjetoinnin –mallilla. Tämä tarkoittaa sitä, että vuosittain järjestämme talossa tapahtumia ja toimintaa, jotka ovat kaupunkilaisten itsensä ideoimia, suunnittelemia ja päättämiä. Kaikki vaiheet ideoinnista äänestykseen ovat avoimia talon toiminnasta kiinnostuneille. Asukkaiden toivomuksesta olemme perustaneet muun muassa kahvilan sekä järjestäneet viikonloppuisin festivaaleja.

Lue lisää: http://maunulatalo.fi/?page_id=3417

 

Syksyn aikataulut:

ma 17.9. klo 18 –  20 työpaja

ke  19.9. klo 18 –  20 työpaja

Työpajoissa muokkaamme asukkailta keräämistämme ideoista ja ehdotuksista kymmenen konkreettista ehdotusta Maunula-talon toiminnaksi.

 

to 20.9. klo 17.30 osallisuusryhmän kokous

 Osallisuusryhmä käsittelee toimintaehdotuksia ja viimeistelee ne äänestyskuntoon.

Kokous on avoin asukkaille.

 

ma 24.9. – su 21.10. äänestys

Asukkailla on mahdollisuus äänestää toimintaehdotuksesta mieleistään. Äänestys avataan myös verkkosivuillemme ja se kestää neljä viikkoa.

 

ti 23.10. klo 17 – 19 neuvottelukunnan kokous

 Neuvottelukunta kokoontuu tekemään esityksen Maunula-talon toiminnaksi avoimelle foorumille.

 

la 27.10. klo 13 – 16 avoin foorumi

Avoin foorumi hyväksyy tai hylkää neuvottelukunnan ehdotukset Maunula-talon toiminnaksi. Syksyn avoimessa foorumissa äänestetään osallistuvan budjetoinnin toimintaehdotuksista sekä valitaan uudet neuvottelukunnan jäsenet ja asukasedustajat.

Kutsumme avoimeen foorumiin kaikki alueen asukkaat!

Jaa Facebookissa tai Twitterissä