Satua ja sirkusta Maunula-talossa

Veli-Matti Hurtig Asukkaat, Osallistuva budjetointi, Tapahtumat, Uutinen

Järjestämme Maunula-talossa asukkaiden toiveesta kevätmarkkinat 27.4. klo 11-18. Ohjelmassa on muun muassa sirkusta, musiikkia ja toimintaa lapsille.

Samalla järjestämme myös Maunula-talon avoimen foorumin klo 12-15 nuorisotalon tiloissa.

Ohjelmaa lapsille kirjastossa

11:00 Satujooga
11:00 Satutuokio
12-14.30 Robottitreffit
15:00 Satujooga
15:00 Satutuokio

Sirkusta, musiikkia ja teatteria

11:00-11:30 We Got Soul, Helsingin työväenopiston yhtye soittaa hyvänmielen swing- ja soulklassikoita.
12-12:40 Sirkus Aikamoinen, työpaja
13-13:15 Sirkus Aikamoinen, esitys
13:30-14:00 Jazz Do It, Helsingin työväenopiston bändi soittaa jazzklassikoita.
14-14:40 Sirkus Aikamoinen, työpaja
15:10-15:40 Olipa kerran: Nykyihminen! Helsingin työväenopiston teatteriryhmän esitys
16.00-16:15 Sirkus Aikamoinen, esitys
16:45-17:30 Mikko Rintanen Scramble

Vuonna 2009 perustettu sirkusryhmä Sirkus Aikamoinen esittää Maunulan markkinoilla korkeatasoista nykysirkusta, unohtamatta sirkuksen perinteitä. Esityksessä nähdään mm. käsinseisontaa ja polkupyöräakrobatiaa. Esiintyjinä on Kiinassakin oppia saanut käsinseisonnan virtuoosi Matti Koskela. Aikamoisen perinteisempää väkeä edustaa perustajajäsen ja akrobaatti Jouni Ruuth, sekä vuonna 2013 ryhmään mukaan tullut esinemanipulaattori Tuomas Vuorinen. Esitys sopii kaiken ikäisille.
Esiintyjät pitävät myös kaikille avoimia työpajoja joihin voi halutessaan tulla kokeilemaan jongleerausta. Esiintyjät auttavat alkuun tai antavat vinkkejä kokeneemmille tekijöille.

Olipa kerran: Nykyihminen! on teatteriesitys, joka kertoo kaksijalkaisen lajin elämästä avaruudessa sijaitsevalla Maa-planeetalla. Homo Sapiens -heimot ja sen yksilöt ovat kautta aikain asuttaneet maapalloa, muokaten vahvasti ympäristöään ja toteuttaen kukin omaa elämäntarkoitustaan.
Käsikirjoitus: Työryhmä & Draaman kirjoittamisen kurssilaiset
Ohjaus: Outi Ivaska

Mikko Rintanen Scramble tarjoaa juurevaa ja mukavan rytmistä rock, blues ja soul –meininkiä iloisessa sekamelskassa!. Rintanen tunnetaan parhaiten kosketinsoittajana, mutta hän on myös pätevä kitaristi, rumpali ja laulaja. Hän on ollut mukana sellaisissa bändeissä kuin Royals, White House, Alkemedia, Turbulence, Kirka ROCK ja Wigwam. Mikko Rintanen on myös julkaissut yhden soololevyn: Mikko Rintanen Proudly Presents – Faustburger (2006).

Mikko Rintanen Scramble
Toni Nordlund – rummut
Pete Sinkkonen – kitara
Mikko Rintanen – kosketinsoittimet

Pirkkolan pitopalvelun herkullisia itse tehtyjä piirakoita, wrappeja ja sämpylöitä moneen makuun sekä makeita herkkuja. Paikalla on myös Pop up sushi –ravintola.

Myös Maunula-talon pihalla tapahtuu. Ulos rakennetaan pieni puutarhakeidas, jossa toimii tapahtuman ajan taimien vaihto- ja kirpputoripiste. Mukana on myös Dodo ry, joka opastaa sinua kaupunkiviljelyn saloihin.

Maunulan partiolippukunta Vuokot myyvät ulkona suolaisia ja makeita lettuja. Sisällä heillä on tarjolla kahvia ja itseleivottua pullaa.
Urheiluseura Pakilan Visa saapuu paikalle makkaragrilleineen.

UNICEFin Helsingin vapaaehtoisryhmän nukentekijät tulevat paikalle myymään Anna ja Toivo –nukkeja ja muita käsitöitä. Tuotto menee suoraan UNICEFin Lastenavun rahastoon.

Tilaisuudessa esittäytyvät infopisteillään myös Kapua kehitysyhteistyö ja Maunulan partiolippukunta Vuokot.

Aikataulu- ja artistimuutokset mahdollisia.
Päivän kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy, tervetuloa!

Lisätiedot: 040 194 2918 tai arto.sarla@hel.fi
Maunula-talo, Metsäpurontie 4.

Maunulan markkinat on osa osallistuvan yhteissuunnittelun prosessia, jossa kaupunkilaiset ovat olleet mukana vaikuttamassa Maunula-talossa järjestettäviin tapahtumiin. Tapahtumat toteutetaan yhteistyössä Helsingin kaupungin yleisten kulttuuripalveluiden kanssa.

Jaa Facebookissa tai Twitterissä