Nuoriso-ohjaaja Tytti Tikkakoskelle Maunula-talo on mahdollisuuksia täynnä

Jonna Pennanen Kahvilatoiminta, Maunula, Nuoret, Nuorisoasiainkeskus, RuutiBudjetti, Suunnittelu, Työmaa, Työntekijät, Uutiset

Maunulan nuorisotalon nuoret ovat innoissaan – kohta avautuvat ovet uuteen hienoon nuorisotaloon monen entisen hammaslääkäriaseman tiloissa vietetyn vuoden jälkeen.

– Joka ikinen päivä puhuimme Maunula-taloon muutosta, Nuoret pääsevät taloon joulukuussa, me työntekijät jo laittelemme paikkoja valmiiksi ja suunnittelemme toimintaa, nuoriso-ohjaaja Tytti Tikkakoski kertoo.

Tytti on työskennellyt Maunulan nuorisotalolla syksystä 2013 lähtien. Maunula-taloon muutettiin neljän nuoriso-ohjaajan ja Maunulan nuorisotyöyksikön toiminnanjohtaja Antti Sarpon voimin. Tytti uskoo, että muutto Maunula-taloon tuo niin nuorille kuin omaankin työhön paljon uutta.

– Maunula-talolla tulee varmasti käymään paljon nuoria keskeisen sijainnin ja hienojen puitteiden ansiosta. Meidän on tehtävä kuitenkin töitä, että talosta tulee nuorille kodinomainen ja tärkeä paikka.

Nuorisotalon tiloissa tulee sijaitsemaan oleskelutila, bilishuone, pelihuone, tietokoneluokka ja keittiö sekä yhteiskäytössä monitoimisali. Nuorisotalo on yhdessä nuorten kanssa suunniteltu.

– Nuoret ovat toivoneet talolle lisää konsolipelejä, bilistä ja pallopelejä monitoimisaliin, Tytti kertoo.
Tilat ovat myös muiden käytössä vaikka pääpaino onkin nuorissa. Kahvilaa tulee pitämään Stadin ammattiopiston työpaja sekä joukko nuoria nuoriso-ohjaajan johdolla.


Yhteistyötä asukkaiden ja muiden toimijoiden kanssa

Tytti on Maunula-talon neuvottelukunnan varajäsen, ja hän on tutustunut myös Maunula-talon tuleviin työntekijöihin.

– Meillä on tosi hyvä työporukka. Olemme saaneet olla mukana talon suunnittelussa alusta lähtien. Työtapoja on muutettava totutusta, sillä tavoitteena on, että työntekijät mahdollistavat asukkaille tekemisen ja yhdessä toimimisen, eivät siis välttämättä itse tuota tekemistä. Toivottavasti kaikenikäiset tulevat toimimaan keskenään.

Tytti toivoo myös, että yhteistyö talon ja alueen muiden toimijoiden kanssa tulee parantumaan. Kirjaston kanssa voi järjestää yhteisiä tapahtumia, ja nuoret voivat saada työväenopistosta opetusta teatterista, musiikista ja liikunnasta.

Nuorisotalolla lasketaan Tytin mukaan jo päiviä, kun nuoret pääsevät asettumaan taloksi Maunula-taloon.

– Tästä tulee älyttömän kivaa!

Teksti: Ulla Paukku
Kuva: Minna Manninen

Jaa Facebookissa tai Twitterissä