Maunula-talon Taiteiden yö oli täynnä energiaa

Veli-Matti Hurtig konsertit, Kulttuuritalo, Maunula-talo, Music, Tapahtumat, Työpajat

Maunula-talo näytti voimansa viime viikon Taiteiden yönä. Vaikka koko kaupunki oli tapahtumia täynnään, talo veti todella upeasti väkeä Maunulaan. Esiintyjiä oli keväällä haettu tapahtumaan avoimella haulla. Niiden perusteella päivä rakennettiin musiikin, tanssin ja taidepajojen ympärille.

Maunulan kirjaston Akvaario-tilassa järjestettiin runotyöpaja Blackout Poetry. Poistokirjojen sivujen sanoista luotiin runoja ja ajatelmia, joiden tekeminen oli sekä terapeuttista että kivaa. Nyt nuo sanataidetyöt ovat nähtävissä runopyykkinarulla Akvaariossa.

Tapahtuman musiikkitarjonnan avasi aulassa Tangoyhtye Utopia. Kvartetti osui kuulijoiden sydämiin esittämällä suomalaisia ja argentiinalaisia tangoja eri vuosikymmeniltä. Astor Piazzolla, Carlos Gardel, Toivo Kärki ja Olavi Virta eivät jättäneet ketään kylmäksi.  

Samaan aikaan musiikin lomassa aulassa kirjottiin ja ommeltiin yhteistä huopaa. Työväenopiston käsityönopettajat opastivat yleisöä kädentaitoihin. Värikkäistä langoista tehtyä talon työtä on tarkoitus jatkaa myös muissa tapahtumissa.

Tangon ja kädentaitojen jälkeen siirryttiin Maunula-talon pihalle seuraamaan kulttuuriyhdistys Tambor Vivo ry:n performanssia. Näimme hienon esityksen brasilialaisesta itsepuolustuslajista ja tanssista, capoeira angolasta. Kahden ottelijan pehmeitä liikkeitä rytmittävät perinteiset instrumentit sekä erityisesti orjien elämästä kertovat laulut. Ryhmän toinen näytöslaji oli samba de roda, jossa yleisö pääsi mukaan riemulliseen piiriin soittajien, laulajien ja tanssijoiden kanssa. Maunula-talon yleisö lähti rohkeasti mukaan yhteiseen ilotteluun esiintyjien kanssa.

Illan viimeisestä esityksestä vastasi nuorten salskeiden miesten tähdittämä yhtye Get Me, joka ammentaa soundinsa afroamerikkalaisen rytmimusiikin juurista. Rumpu paukkui, torvet soivat, laulu raikasi ja lanteet vispasivat. Metsäpurosali täyttyi villistä energiasta, kun yhtye esitti discofunkia rakkaudellisiin sanoihin paketoituna.

Positiivisuus on tarttuvaa ja se nähtiin myös keikalta kotiin lähteneiden ihmisten kasvoilta. Kiitos yleisölle, kiitos esiintyjille ja kiitos henkilökunnalle. Ensi vuonna uudestaan.

Jaa Facebookissa tai Twitterissä