Maunulalalauantaissa on tarjolla ruonoutta ja rokkia

Veli-Matti Hurtig Kirjasto, Osallistuva budjetointi, Tapahtumat, Työväenopisto, Uutinen

Jos et ole vielä käynyt meillä, niin nyt on viimeistään aika tulla tutustumaan naapuriisi Maunula-taloon. Maunulalalauantain teema on runoutta ja rokkia ja ohjelmaa on suunniteltu kaiken ikäisille. Iltapäivä huipentuu Afromikon, Ylävireen ja Have You Ever Seen The Jane Fonda Aerobic VHS?  musiikkikattaukseen.

Lauantai 5.10. klo 10 alkaen Maunula-talossa.

Månsas Deli on avoinna koko tapahtuman ajan. Kahvilasta on ostettavissa kahvia sekä suolaista ja makeaa. Tuotot menevät nuorisopalvelujen vertaisohjaajien opintomatkaa varten.

Tapahtumaan on vapaa pääsy, tervetuloa!

Ohjelma:

10.20 Bingo

Lapsille:

10.15 satujooga
10.40 satutunti
11.00 satujooga
11.30 satutunti
13.00 Jytäjyrsijät
14.00 RimJam

Runoutta:

11.30 runoilija Juuli Niemi
12.30 runoilija Jani Nieminen
14.30 runoilija Ainokaisa Huusko

Musiikkia:

14.00 Ylävire showtime
15.00 Have You Ever Seen The Jane Fonda Aerobic VHS?
16.15 Afromikko

Tietoa ja työpajoja:

10.00-14.30 Kiviset ja Soraset -kivitaidetyöpaja. Opastamassa Jaana Lönnroos
10.00-15.00 Monitoimiluokassa: Kukkivat kankaat
Non stop monotypia -painopaja kaikenikäisille. Opastamassa Virpi Vesanen-Laukkanen
12.00 Työviksen info-piste: katso onko vapaata ja ilmoittaudu kurssille, neuvontaa ilmonetin käytössä
13.00 talon ohjattu kierros
14.00 talon ohjattu kierros

Have You Ever Seen The Jane Fonda Aerobic VHS? 

Youtube

Nostalgiannälkäisten musiikin ystävien tajunnan räjäyttänyt Afromikko on sekoitus vanhaa ja uutta rytmimusaa. Anssi Kelan Martin-haasteen voittajana, Helsingin klubeilla tiskijukkana ja useissa bändeissä itseään tunnetuksi tehnyt Afromikko julkaisi suomirockin historiaa henkivän ”Oi oi” -kappaleen itsenäisesti musiikkipalveluissa alkuvuodesta 2016 ja se nousi nopeasti Spotifyn viraalilistan kärkeen keräten lopulta satoja tuhansia kuuntelukertoja, sekä radiosoittoon mm. Yle Suomen ja Suomipopin aalloille, jossa se vietti useita viikkoja soitetuimpien kappaleiden joukossa.

Youtube

Ylävire on Lahtelainen viidestä nuoresta miehestä koostuva bändi.Heidän kappaleensa kertovat tarinoita ystävyydestä, elämän iloisista hetkistä, rock ´n´ rollista ja bändin omista kokemuksista. Keväällä 2019 esikoisalbuminsa,Viretä & Huiki, julkaissut Ylävire on tunnettu   mukaansatempaavista live- esiintymisistään. Luvassa on iloittelua sooloilla, nerokkailla lyriikoilla, sekä tarttuvilla melodioilla.

Youtube

Jytäjyrsijät on pitkän linjan lastenrock-bändi, joka soittaa vauhdikasta, oikeaa rokkia lapsille ja lapsenmielisille. Jytäjyrsijät ei opeta eikä kasvata, vaan nauraa lapsen mukana maailman kummallisuuksille. Laulujen reipas meininki takaa että pylly heiluu ja ilmakitara soi niin perheen pienimmillä kuin vähän isommillakin musadiggareilla. Jytäjyrsijöiden keikoilla lapset saavat itse osallistua: muistella Tarzanin huutoa, laulaa gorillojen kielellä ja esitellä tanssitaitojaan. Hulppea meno ja hyvä mieli on taattu!

http://www.jytajyrsijat.fi/

Rimjam är ett roligt och kreativt sätt att leka med rytm och rim och ge liv åt både äldre och nyskrivna dikter för barn. Tillsammans förvandlar sig barnen och de vuxna till både små och stora djur, förflyttar sig till sagolika platser eller skapar magiska maträtter i en bubblande kompott. Efteråt får alla ta med sig programbladet med dikterna så att man kan fortsätta läsa och leka där hemma.

https://www.facebook.com/rimjamihelsingfors/

Juuli Niemi on Finlandia-palkittu maunulalainen kirjailija ja käsikirjoittaja. Häneltä on ilmestynyt neljä runokokoelmaa, yksi novellikokoelma sekä romaani Et kävele yksin, joka sai Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon vuonna 2016.

Jani Nieminen on maunulalainen kirjailija ja kirjastopedagogi, joka varttui Alavudella. Häneltä on julkaistu neljä runokokoelmaa. Elokuussa 2019 ilmestynyt Komero on hänen ensimmäinen romaaninsa.

Ainokaisa Huusko on ylirajainen ja peloton lavarunoilija, jonka runouden toistuvia teemoja ovat ihmetys, yhteys ja ympäristö. Hän on valmistunut runojen kirjoittamisen maisteriksi Kingstonin yliopistosta (UK) 2012 ja julkaissut runojaan Suomen lisäksi sekä Englannissa että Kolumbiassa. Ainokaisa istuu toista kautta Helsinki Poetry Connectionin hallituksessa ja hän aloitti HPC:n Lavarunoakatemian opettajana syksyllä 2019.

Kirjailijoiden teoksia on lainattavissa kirjaston näyttelyhyllystä.

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Helsingin kaupungin yleisten kulttuuripalveluiden kanssa. Artisti- ja aikataulumuutokset mahdollisia, jopa todennäköisiä.

Vapaa pääsy.

Jaa Facebookissa tai Twitterissä