On aika löysätä vannetta

Veli-Matti Hurtig Uutiset

Keho, ilo ja leppoisa oleminen ovat läsnä Maunula-talossa lokakuun viimeisenä lauantaina. Tapahtuman nimi on Leppoisa Maunula, ja sen tuottajana toimii maunulalainen kehon ja mielen hyvinvoinnin valmentaja Minna Karttunen. Irti päästäminen ja yksinkertaistaminen ovat jo pitkään kulkeneet Karttusen omien kurssien punaisena lankana. Päästä irti päästä –teemalla on haettu yhdessä rentoa olemista ja kehon hyvää oloa.   

– Meillä on jatkuvasti ikään kuin pakonomainen tarve olla tekemässä ja suorittamassa jotakin. Siitä on lähtenyt haluni järjestää paikkoja pelkälle olemiselle, vastapainona jatkuvalle tekemiselle. Tämä tapahtuma on yksi mahdollisuus sellaiselle.

Karttusen mukaan höllääminen ei millään muotoa ole älyllisen ajattelun vastakohta, päinvastoin. Tilaa tarvitaan myös vapaalle olemiselle. Leppoisassa lauantaissa on mukana tekijöitä, joiden työssä tieto, keho ja mieli kietoutuvat vahvasti yhteen.  Laillistettu ravitsemusterapeutti, tietokirjailija ja eräopas Leena Putkonen sekä vuorovaikutus- ja liikepedagogi ja TRE-ohjaaja Jyrki Haapala ovat tulossa keskustelemaan näistä teemoista yleisön kanssa. Molempia yhdistää vahva kutsumus etsiä uusia keinoa ihmisten hyvinvointiin. Putkonen on usein esillä, kun puhutaan vatsan hyvinvoinnista. Hän on hakenut oppia Australiassa, josta ärtyvän suolen oireyhtymän hoidossa käytetty FODMAP-ruokavalio on lähtöisin.  Haapalaa taas kiinnostaa, kuinka omia reaktiomalleja muuttamalla voimme elää tasapainoisempaa elämää.  Maunula-talolla he puhuvat muun muassa siitä kuinka syömiseen saadaan sääntöjen sijaan iloa ja siitä, kuinka stressaantunut keho voidaan palauttaa tehdasasetuksiin.

Leppoisassa Maunulassa myös tehdään harjoitteita pilke silmäkulmassa. Paikalle on tulossa maunulalainen joogaopettaja ja SomaticPilates -ohjaaja Outi Huovinen. Tasapainoa ja motoriikkaa harjoittavan SENIO-rivitanssin pyörteisiin taas vie ohjaaja Kirsi-Marja Vinberg.  Tapahtuman alkuidea lähti Maunula-talon kävijöiden toiveista.   

Leppoisa Maunula 26.10. klo 10-16

OHJELMA:

10-11.30 Kehollisia harjoituksia pilke silmäkulmassa! Ohjaa joogaopettaja ja SomaticPilates –ohjaaja.

Tunnetko itsesi, tiedätkö kehosi? Sukellamme omaan itseen ajan kanssa, lempeydellä ja uteliaisuudella. Teemme yksinkertaisia harjoituksia, joilla on suora vaikutus mielen ja kehon yhdistämiseen. Tämä osio ei edellytä mitään ennakkotaitoja mukaan tarvitset vain mukavat vaatteet ja oman jumppa-alustan.

11.30-12.00 musiikkia tarjoilee Meio Azul

Meio Azul (Eleonora Lundell/ laulu & Mikko Korhonen/kitara) on helsinkiläinen brasilialaiseen musiikkiin erikoistunut duo, joka tulkitsee bossa nova- ja sambaklassikoita kauniisti tunnelmoiden.

12-13.30/ keskustelua kehosta

Onko stressi laittanut kehosi oikosulkuun? Tule kuuntelemaan, miten palauttaa keho tehdasasetuksille! Liikepedagogi Jyrki Haapala ja laillistettu ravitsemusterapeutti Leena Putkonen keskustelevat yhdessä ja yleisön kanssa, miten irrottautua sääntösyömisestä ja optimaalisen kehonkuvan tavoittelusta. Iltapäivän tutkimusmatkalla selvitetään kehon salaisuuksia ja opitaan konkreettisia keinoja purkaa stressitiloja.

Leena Putkonen on laillistettu ravitsemusterapeutti, luontoliikunnan ammattilainen ja ruokailon puolestapuhuja. Leena on ravitsemusalan sekatyöläinen, joka innostuu niin suolistomikrobeista kuin tietoisesta syömisestä. Leenan motto on ”terveys kuuluu kaikille”.

Jyrki Haapala on sertifioitu stressi- ja vuorovaikutusvalmentaja, liikepedagogi ja tanssitaiteen maisteri. Jyrkiä kiinnostaa kuinka itsellemme tyypillisiä liiketottumuksia ja reaktiomalleja muuttamalla voimme päästä tasapainoisempaan elämään.

13.30-14.00

Meio Azul

Klo 14-15.30 SENIO -rivitanssi®/Ohjaaja Kirsi-Marja Vinberg

SENIO -rivitanssi® on rivitanssin ohjaamiseen ja tanssien valintaan perustuva menetelmä ja suuntaus ohjata rivitanssia senioreille. Hidas, spesifi opettamisen tapa ja sopivat rivitanssit saavat seniorin oppimaan tasapainoa ja motoriikkaa. Lisäksi ne parantavat keskittymiskykyä ja muistia, mutta ottavat samalla kuitenkin huomioon seniori-ikäisen liikuntarajoitteet. Ohjaajan on tärkeää nähdä seniorin näkökulma tanssin oppimiseen. Oppimisen tapoja on useita. Opetus lähtee aivan alusta, kävelystä(!)

Näiltä sivuilta voit katsella rivitansseja:

www.seniorivitanssijaterveys.fi

Kirsi-Marja Vinberg on opettanut rivitanssia parikymmentä vuotta, ja rivitanssia senioreille 15 vuotta. Hän ohjaa myös pilatesta, paritansseja ja Footbiciä ja pitää erityisesti koreografioiden tekemisestä. Koreografiakilpailuista on tipahtanut kotiin muutama palkintokin.

Vapaa pääsy!

Jaa Facebookissa tai Twitterissä