Maunula-talolla otettiin lungisti

Veli-Matti Hurtig Arvonta, Asukkaat, Kahvilatoiminta, Maunula-talo, Osallistava budjetointi, Tapahtumat

Viime lauantaina Maunula-talo virittäytyi kehollisiin ja rentoihin tunnelmiin.  Kyseessä oli kaupunkilaisten toiveesta järjestetty maunulalaisten oma hyvinvointitapahtuma, Leppoisa Maunula. Päivän aikana venyteltiin, kuunneltiin asiantuntijaluentoja, tanssittiin rivitansseja ja hellittiin korvia lempeällä musiikilla.

Maunulalainen pilates/joogaohjaaja Outi Huovinen vei yleisön keholliselle hyvinvointimatkalle heti aamusta. Sen jälkeen kahvion puoli täyttyi Meio Azulin bossanovan ja samban viehkeistä rytmeistä.  Vatsan täytteeksi oli tarjolla herkkukeittoa ja maistuvia mokkapaloja.  

TRE-ohjaaja Jyrki Haapala ja FODMAP-ruokavalioasiantuntija ravitsemusterapeutti Leena Putkonen keskustelivat Metsäpurosalissa ilosyömisestä, vatsan hyvinvoinnista ja siitä, kuinka irrottaudutaan stressistä ja saatetaan keho luonnolliseen stressittömään tilaan. Ystävysten ensimmäinen yhteinen julkinen keskustelu oli hyväntuulinen ja asiapitoinen opastus oman itsensä kuuntelusta ja arvostamisesta. Kirsi-Marja Vinbergin kehittämä ja vetämä SENIO-rivitanssi oli päivän viimeinen ohjelmanumero. Sen päätteeksi Metsäpurosalista poistui salillinen liikunnan virkistämiä hymyileviä ihmisiä.

Kiitokset yleisölle, esiintyjille ja henkilökunnalle, jotka kaikki teitte yhdessä päivästä onnistuneen. Erityiskiitokset tapahtuman tuottajalle Minna Karttuselle, joka oli koonnut erittäin toimivan paketin.  Hyvinvointiteema on selvästi kävijöiden kestosuosikki, sillä sitä on ahkerasti äänestetty talon osallistuvan suunnittelun äänestyksissä.   

Maunula-talon seuraavat omat tuotannot ovat Maunula Elektronik III marraskuun 23. päivä ja Maunula Trash & Punk III joulukuun 7.  Ensimmäisessä mukana on myös Recover Laboratory, joka tuo Maunula-taloon kummallisen, kauniin, hurmaavan ja monitaiteisen tapauksen.

Jaa Facebookissa tai Twitterissä