Maunulan lukio vieraili Maunula-talossa

Veli-Matti Hurtig Asukkaat, Kirjasto, Maunula, Nuoret, Nuorisoasiainkeskus, Opiskelijat, Työväenopisto, Uutiset

Maunulan lukion 3C ja 4-luokkien mediakurssin opiskelijat vierailivat Maunula-talossa maanantaina 19.12. ja kirjoittivat tunnelmiaan ylös.

 

Maunulatalo. Mikä? Miksi? Kenelle?

Hiljattain joulukuussa ovensa avaava Maunula-talo toimii monimuotoisena kulttuuritalona ja palvelukokonaisuutena. Maunula-talossa tulee sijaitsemaan kirjasto, nuorisotalo ja työväenopisto todella viihtyisissä ja moderneissa tiloissa varustettuna kahvilalla ja lämminhenkisellä asiakaspalvelulla.

Maunula-talon moderni arkkitehtuuri edustaa mielestäni sen tavoitteita edistää yhteisöllisyyttä, kotoutumista ja kansalaisaktiivisuutta. Rakennus on suunniteltu asukkaiden toiveita tukien ja se nousi pystyyn lopulta mahtavaksi palvelukokonaisuudeksi.

Näin suurta ja vaikuttavaa hanketta ei ole aikaisemmin tapahtunut suurehkolla minulle tutulla Maunula-Pakila-Paloheinä alueella. Jo nuoresta lähtien olen viettänyt satunnaisesti aikaani eri nuorisotaloilla hauskaa pitäen ja kirjastoissa läksyjä tehden ja opiskellen. Minulle Maunula-talo luo tähän kaikkeen aivan uuden ulottuvuuden, kun kaikki tarvittava ja enemmänkin on samassa paikassa. Kun ajattelen tarpeitani mitä tarvitsen Maunula-talolta, niin kaikki on valmiina viimeisen päälle. Ensi kevään ylioppilaskirjoitukset ja pääsykokeet ovat hankkeen myötä turvattu, kun on mahtavat tilat opiskella ja viettää aikaa.

Teksti: Matias Pöllänen

Kuvat: Edu Kokko ja Matias Pöllänen

Jaa Facebookissa tai Twitterissä