Turvarunoja-virtuaaligalleria

Maria Junno Asukkaat, Kirjasto, Kulttuuritalo, Maunula, Maunula-talo

Maunulalaiset runoilijat Ainokaisa Huusko, Jani Nieminen ja Kati Neuvonen julkaisevat uusia yhteisöllisyyttä vahvistavia poikkeuslakiajan inspiroimia runoja. 

Näyttely on esillä myös Maunula-talon ja Kanneltalon ikkunoissa, avajaiset Kirjan ja ruusun päivänä 23.4.2020. Käy ulkoillessasi katsomassa, mutta muista Turvarunoja lukiessasi pitää turvaväli. Ikkunanäyttelyt ovat esillä 23.4.–31.5.2020.

Tarvitsemme Turvarunoja

Turvarunoja-näyttelyn tarkoituksena on sanallistaa poikkeusaikojen suuria ja pieniä tunteita ja vahvistaa näin yhteenkuuluvaisuuden ja yhteisöllisyyden tunnetta aikana, jolloin sosiaalista kanssakäymistä on rajoitettu. Turvarunoja-näyttely avautuu Kirjan ja ruusun päivänä torstaina 23.4.2020 Kanneltalon ja Maunula-talon ikkunoissa, netissä ja sosiaalisessa mediassa. Runonäyttely on avoinna 31.5.2020 asti. 

Turvarunoja-näyttely syntyi maunulalaisen runoilijan Ainokaisa Huuskon aloitteesta. Huusko toimii Helsinki Poetry Connectionissa ja opettaa Lavarunoakatemiassa. Huuskolle turva on pelon poissaoloa: “Toivon, että runojeni kautta ihmiset löytäisivät yhteyden toisiinsa ja sitä kautta lohdun, rakkauden tai empatian tunteen.” Myös Jani Nieminen toivoo runojensa tarjoavan toivoa, lohtua, iloa ja levollisuutta. 

Parhaimmillaan poikkeustila ruokkii yhteisöllisyyttä ja luovuutta. Kati Neuvonen toteaakin, että taide kaikkine muotoineen antaa voimaa niin itse tehtynä kuin vaikkapa verkon kautta koettuna. “Yhteinen uhka yhdistää ja se auttaa meitä kaikkia vaikeiden aikojen läpi. Toivon myös, että tämä avoimen yhteyden ilmapiiri syvenisi ja olisi luonteeltaan pysyvää laatua myös pandemia aikojen jälkeenkin.”, Huusko pohtii.  

Graafinen toteutus: Merileena Reunanen

Näyttelyn toteuttaa yhteistyössä Maunula-talo, Maunulan kirjasto ja Kanneltalo, Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala.


Seuraa näyttelyä sosiaalisessa mediassa:

Tuvarunoja-facebook-tapahtuma

Maunula-talo
www.facebook.com/maunulatalo
www.instagram.com/maunulatalo_helsinki/

Kanneltalo
www.facebook.com/kanneltalo
www.instagram.com/kanneltalo