Maunula-talon avajaisviikon 30.1.-4.2.2017 ohjelma

Veli-Matti Hurtig Asukkaat, Avajaiset, Kirjasto, Kulttuuritalo, Maunula, Neuvottelukunta, Nuoret, Nuorisoasiainkeskus, Opiskelijat, Osallistuva budjetointi, Työntekijät, Työväenopisto, Uutiset, Vaikuttaminen

Maunula-talon avajaisviikon ohjelma 30.1.–4.2.

Ohjelma pdf:nä

Avajaisviikon ohjelmistossa on lähes 50 erilaista tapahtumaa ja ohjelmanumeroa. Esiintyjinä on yhteensä lähes parisataa henkilöä  niin nykyisiä kuin entisiä Maunulan asukkaita sekä alueen toimijoita. Pääpainona ohjelmistossa on paikallisuus. Ohjelman tuotannossa on ollut mukana talon työntekijöitä, neuvottelukunnan asukasjäseniä sekä Maunula-seura.

 

Maanantai 30.1.

Klo 11–13 ja 13.30–16.45, Monitoimiluokka, 3. krs
Avoin ateljee / Kuvataiteen avoimet ovet
Tule tutustumaan ja kokeilemaan piirustusta ja maalausta. Paikalla kuvataideopettajat Aura Hakuri ja Saija Purhonen.

Klo 14 Kirjaston sali
Runoryhmä Riimi & Vimma: Pitäiskö mennä mukaan?
Runoesitys naapuruudesta, yhteistoiminnasta ja niiden haasteista. Paikallisten runoilijoiden tekstit kertovat meistä ja arjestamme. Osaamme nauraa myös itsellemme! Runoryhmässä lausujat Hillevi Aro, Pirkko Korhonen, Perttu Turunen, Marjo Ventola ja Lari Ylönen. Kesto n. 20 min

Klo 15–15.30 ja 16–16.30 Avoin oppimisympäristö, 3. krs
Tutustu espanjan kieleen
Tule tutustumaan espanjan kieleen ja oppimaan uusia sanoja. Kieltenopettaja Enrique Lucena Torres ja Tuula Wright pelaavat kanssasi ja avaavat sinulle ovet espanjankieliseen maailmaan.

Klo 16.30–18.30 Avoin oppimisympäristö, 3. krs
Uskallus ja uteliaisuus
Työväenopiston videoverstaan tekemä non stop -videoesitys, jossa tutustutaan opiston kursseihin.

Klo 17–17.30 Luokka 1, 3. krs
Espanjan tunnin avoimet ovet
Piipahda seuraamassa kieltenopettaja Enrique Lucena Torresin espanjan alkeistunnin opetusta.

Klo 17–17.40 Aula
Juurakko: Lauluja kuistilta
Viisihenkinen Juurakko vie kuulijansa bluesin ja kansanmusiikin juurille. Yhtyeen ainutlaatuinen juureva sointi syntyy taidokkaasta moniäänisestä laulusta yhdistettynä konserttikanteleen, matkaharmonin, jouhikon, kitaran ja mitä erilaisimpien soittimien kokonaisuuteen. Juurakossa soittavat Laura Kaartinen, Eija Kankaanranta, Kaisa Saarikorpi, Minsku Tammela ja Anna Wiksten.

Klo 18–19.30 Kirjaston sali
Kirjoittajatreffit
Kohtaamispaikka kaikille kirjoittamisesta kiinnostuneille. Treffeillä tehdään lyhyitä kirjoitusharjoituksia ja keskustellaan opettajan johdolla. Opettajana Laura Laitinen.

Klo 18–20 Monitoimiluokka, 3. krs
Tehdään METSÄ! – valokuvaustyöpaja
Tule ihmettelemään ja koskettelemaan erilaisia luonnon materiaaleja. Halutessasi voit kuvauttaa itsestäsi lähikuvan luonnonelementti kädessäsi. Opettajana Lea Kömi.

Klo 18–21 Metsäpurosali
Metsä meissä – metsä työväenopistossa, oopperaa ja operettia
Työväenopiston kurssilaiset esittävät paloja Suomi 100 -juhlavuoden Metsä meissä -ohjelmistosta. Lisäksi kuullaan W. A. Mozartin oopperamusiikin aarioita mm. oopperoista Taikahuilu ja Cosi fan tutte. Ilta päättyy näyttämölliseen operettikokonaisuuteen. Esiintyjinä muun muassa Naiskuoro Nuottinuttura ja Kampin lausuntaryhmä. Juontajana taideaineiden koulutuspäällikkö Satu Luomajoki. Illan avaa rehtori Taina Saarinen.

Tiistai 31.1.

Klo 13–14.30 Luokka, 3. krs
Kirjallisuuspiiri Maunula
Työväenopiston kirjallisuuspiirin kaikille avoin lukupiiri. Keskustellaan Marko Tapion teoksesta Arktinen hysteria 1-2. Opettajana Katariina Kaarlela. Vieraana dramaturgi Juha-Pekka Hotinen, joka on yhdessä ohjaaja Atso Kahiluodon kanssa dramatisoinut Marko Tapion Arktinen hysteria -romaanin näyttämölle. Arktinen hysteria -näytelmän kantaesitys on Kansallisteatterissa 1.3.2017.

Klo 16–18 Aula, Kirjasto, Avoin oppimisympäristö
Näyttelyavajaiset: Valentina Karga, Elena Mazzi, La Jetée
Näyttelyssä ensi-iltansa saa kolme mediateosta, jotka on tuotettu yhteistyössä Maunulan asukkaiden kanssa vuoden 2016 taiteilijaresidensseissä.
Valentina Karga: Tuleva yhteisömme, keramiikka- ja videoinstallaatio
Elena Mazzi: Puhun sinulle, videoinstallaatio
La Jetée (Paolo Patelli, Giuditta Vendrame): Maunulan ilmapiirit, kokeellinen lyhytelokuva
Näyttelyn tuottaa m-cult osana Helsingin malli -taidepilotteja Maunulassa. Installaatiot ovat esillä 1.-14.2. Maunula-talon aukioloaikoina. La Jetéen elokuva esitetään avajaisviikolla päivittäin 16.30–17.30. Lisätietoja teoksista https://maunulassa.wordpress.com/

Klo 17.30–18.30 Metsäpurosali
Maunula-seura ylpeänä esittää: Kärtsy plays Flatus
Kärtsy Hatakka bändeineen kuljettaa meidät Flatuksen koskettavien biisien kautta vuosikymmenten takaiseen Maunulaan. Hatakan Tote-veljen perustama, suomenkielistä rockia soittava Flatus nousi Daisy Love -biisillään vuonna 1981 Suomen singlelistan neljänneksi. Suurelta yleisöltä tuntemattomaksi jäänyt bändi sai Kärtsy Hatakan aloitteesta uuden elämän. Keikalla kuultavan, vuonna 2015 julkaistun Flatus-levyn on tuottanut Pave Maijanen ja julkaissut Maunula-seura.

Klo 18–19.30 Kirjaston sali
Musavinkkaus
Tarjolla musavinkkejä ja drinkkejä. Tule löytöretkeilemään musiikin ihmemaahan.

Klo 19–19.30 Avoin oppimisympäristö, 3. krs
Runoilijat lauteilla: metsäpuhetta, korttelilauluja
Työväenopiston Kirjoita ja esitä -kurssin opiskelijat esittävät kirjoittamiaan tekstejä. Tilaisuuden vetäjä Anja Erämaja.

Klo 19.30 Kirjaston sali
Jonglöörit
Sirkus Helsingin riveissä jongleeraavat nuoret maunulalaiset Ohto ja Amos näyttävät, kuinka helppoa jongleeraus on. Vai onko sittenkään? Kesto n. 10 min

Klo 19.30–21.30 Metsäpurosali
Maunulan maisema -yleisötyöprojekti: Muotokuvia
Suomen Kansallisteatteri on tuottanut yhdessä maunulalaisten asukkaiden kanssa Muotokuvia-esityksen, joka on eräänlainen läpileikkaus Maunulasta: se on sarja zoomauksia maisemaan, kurkistuksia sisään ikkunoista. Esitykset avaavat portin muutaman paikallisen asukkaan elämään ja todellisuuteen – herättäen yleisön pohtimaan muidenkin naapureidensa elämäntarinaa, minuutta, ihmisyyttä. Viisi sooloesitystä – viisi erilaista Maunulan asukasta. Esiintyjinä Martin Hackenberg, Liisi-Mari Kupiainen, Tuulia Luttinen, Arja Pilhjerta ja Jukka Pirttioja. Esitysten ohjauksesta ja dramaturgiasta vastaavat Juho Gröndahl ja Eveliina Heinonen. Yleisötyöprojekti on osa Helsingin malli -taidepilotteja Maunulassa. Sisältää väliajan.

Keskiviikko 1.2.

Klo 10–10.45 Kirjaston satuhuone
Laurin satutunti
3–6-vuotiaiden matka satujen ja tarinoiden maailmaan musiikin ja vuorovaikutuksen keinoin. Myös vanhemmat ovat tervetulleita mukaan.

Klo 13–17.30 Metsäpurosali
Maunulan luonto sanoin ja kuvin
Tule ihastelemaan Maunulan luontoa asukkaiden kokoamien kuvakavalkadien kautta. Lyhyitä juonnettuja kuvaesityksiä mm. Keskuspuistosta, Maunulan luonnosta sekä eläimistöstä.
13–13.30: Maunulan Luontopolun varrelta – Susanna Pitkänen
13.30–14: Maunulan linnut – Sami Kiema
14–14.30: Keskuspuisto – Suomi 100 v. luontohelmi – Maija Hakanen
14.30–15: Maunulan metsän talvi – Aiko Lohtander
15–15.30: Maunulan Uurnalehdon luonto – puutarhurin silmin – Sari Hokkanen
15.30–16: Ympäristökasvatusta Maunulan purolaaksossa – Milla Tuormaa
16–16.30: Kuvia Maunulasta – Kari Sundvall
16.30–17: Kuvia Pirkkolan ja lähiseudun kasveista – Jorma Karjalainen
17–17.30: Kurkistus pihoille – Oulunkyän rivitalot – Vappu Turunen ja Jarkko Antikainen

Klo 15.30–17 ja 17.30–19 Luokka 2, 3. krs
Pala-animaatiopaja lasten kanssa
Pajassa luodaan minianimaatioita ja onnittelukortteja. Hahmo piirretään paperille ja leikataan osiin, sen jälkeen se elvytetään animaatio-ohjelmalla. Tule mukaan yhden tai kahden yli 5-vuotiaan lapsen kanssa. Ota mukaan sakset ja lyijykynä. Mukaan mahtuu seitsemän aikuista per paja. Opettajana Kristiina Laine.

Klo 17–17.45 Kirjaston satuhuone
Laurin satutunti
3–6-vuotiaiden matka satujen ja tarinoiden maailmaan musiikin ja vuorovaikutuksen keinoin. Myös vanhemmat ovat tervetulleita mukaan.

Klo 17.50–18.40 Aula
Rhonda & Tammy: Kupillinen svengiä
Maunulan laululinnut Rhonda & Tammy eli Riitta Keränen ja Minna Karttunen svengaavat pilke silmäkulmassa tutuilla jazzahtavilla lauluilla. Kesto 2 x n. 20 min

Klo 19–20.30 Metsäpurosali
Iiro Rantala
Lapsuutensa Maunulassa viettänyt pianisti Iiro Rantala palaa vanhoille kotikonnuilleen. Mitä mahdammekaan kuulla flyygelin soinnin lisäksi? Kesto n. 1,5 tuntia

Torstai 2.2.

Klo 10–10.45 Metsäpurosali
Pakilan musiikkiopiston koululaiskonsertti
Pakilan musiikkiopiston Baggböle Big Band (johtajanaan William Suvanne) sekä jousiorkesteri Pakila Strings (Mika Seppäsen johdolla) yhdistivät voimansa Maunula-talon avajaisviikon kunniaksi ja tarjoavat alueen koululaisille konsertin, jossa kuullaan menevä kattaus erityylisiä kappaleita orkesterien omista ja yhteisestä ohjelmistosta. Kesto n. 45 min

Klo 10–12 Kirjasto satuhuone
Pop up -muskari
Tervetuloa musisoimaan Pakilan musiikkiopiston pop up -muskariin. Muskari on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille vanhempien, isovanhempien tai kummien kera ja mukaan voi tulla kahdeksi tunniksi tai poiketa lyhyemmäksi aikaa. Sopii myös suomea taitamattomille. Opettajina Anu Itäpelto ja Kaisa Viitala.

Klo 10–13.15 Monitoimiluokka, 3. krs
Avoin työpaja: Kankaankuviointi
Maalaa, taittele ja värjää lahjoitusmateriaaleista suomenkielisessä työpajassa batiikkikuvioinen silkkihuivi. Mukaan mahtuu 10 ensimmäistä. Opettajana Ulla Meskanen.

Klo 14–14.20 ja 14.40–15 Aula
Afrikkalainen tanssi
Tule harjoittelemaan afrikkalaista tanssia! Opettaja N’Fanly Camara opettaa afrikkalaisen tanssin perusaskeleita.

Klo 14–15.30 Metsäpurosali
Seniorit lavalla: kirjoituksia elämäkerrallisilta kursseilta
Monenlaista elämää ennen ja nyt. Opiston elämäkerrallisten kurssien opiskelijat lukevat omia tekstejään ääneen. Kirjoittajat tuovat kirjoituksensa kuultaviksi ja koettaviksi kaikille kiinnostuneille. Ilmoittaudu omien tekstiesi lukijaksi viimeistään 23.1.2017 Päivi Hytöselle: paivi.k.hytonen[a]hel.fi tai puh. 040 336 1092. Kerro ilmoittautuessasi nimesi ja tekstisi aihe sekä pituus (max 3 liuskaa).

Klo 16–18.30 Luokka 2, 3. krs
Lavarunouden työpaja
Perehdytään lavarunouden kirjoittamiseen ja tutkitaan tekstin ja tilan mahdollisuuksia esittämisen kautta. Treenataan äänenkäyttöä ja mikrofoniin lausumista sekä mietitään ratkaisuja esiintymisjännityksen hallintaan. Mukaan mahtuu 14 ensimmäistä. Opettajana Aura Nurmi.

Klo 18–19 Maunula-talo
Runoryhmä Riimi & Vimma: Pop up -runoja
Jokainen ihminen on runon arvoinen. Saatat kuulla lausujalta sinulle esitetyn runon. Runot yllättävät eri puolilla Maunula-taloa. Runoryhmässä lausujat Hillevi Aro, Pirkko Korhonen, Perttu Turunen, Marjo Ventola ja Lari Ylönen.

Klo 19–20.30 Metsäpurosali
Kirjailijailta: vieraana Jukka Viikilä
Vuoden 2016 Finlandia-palkittu kirjailija Jukka Viikilä kertoo Akvarelleja Engelin kaupungista -teoksesta. Kirjailijaa haastattelee FM Päivi Hytönen. Lausuja Iiro Kajas lukee ääneen otteita Viikilän romaanista.

Perjantai 3.2.

Klo 9.30–10 ja 10–10.30 Metsäpurosali
Satumuskari
Lähde mukaan talviseen seikkailuun, jota johdattaa lempeä jääkuningatar. Ilo on kadonnut satumetsästä ja sitä lähdetään etsimään yhdessä lasten ja metsäneläinten kanssa laulaen, leikkien, soittaen ja liikkuen. Tuttuja lastenlauluja, rytmisoittimia ja musiikkiliikuntaa. Noin 0–6-vuotiaille lapsille vanhempien seurassa. Musisoimassa Maija Pesonen-Kareinen (pianosäestys), Mirva Keski-Vähälä (musiikkiliikunta), Raivo Savik (viulu) ja Lauri Seutu (kitara ja haitari). Muskari toteutetaan yhteistyössä Oulunkylän seurakunnan kanssa.

Klo 10–12 Avoin oppimisympäristö, 3. krs
Kannettavat ja tabletit
Tuottavatko kannettavat tietokoneet ja tabletit päänvaivaa? Osaatko hyödyntää laitteiden moninaisia mahdollisuuksia? Ota koneesi mukaan ja tule saamaan opastusta. Katsotaan yhdessä laitteesi suomia mahdollisuuksia. Apunasi Arto Äijälä.

Klo 11–15 Monitoimiluokka, 3. krs
Sytykeruusupaja
Tule tekemään munakennoista repimällä ja liimaamalla ruusuja, jotka kastetaan steariiniin/parafiiniin. Ruusujen avulla uunin, takan tai vaikkapa nuotion sytyttäminen käy näppärästi. Opettajana Riitta Larne.

Klo 16–18.30 Luokka 2, 3. krs
Klovnerian työpaja
Työpajassa tutkitaan ryhmä-, pari- ja soolotyöskentelyn kautta leikittelevää yleisökontaktia ja oman herkkyyden, hauskuuden ja hölmöyden jakamista ja muuntamista näyttämölle. Mukaan mahtuu 16 ensimmäistä. Opettaja Mirjami Heikkinen.

Klo 16.30 Metsäpurosali
Sirkus saapuu Maunulaan
Maunulan naisvoimistelijat ja lapset liikkuvat sirkuksen tunnelmissa. Kesto n. 15 min

Klo 18.30–19.30 Avoin oppimisympäristö 2, 3. krs
Sarjakuvaa ja musiikkia vuorovaikutteisesti
Kirkkoherra ja sarjakuvaharrastaja Ulla Kosonen piirtää vuorovaikutteisesti improvisoiden sarjakuvaa yleisön ehdotusten pohjalta. Musiikista vastaa saksofonisti Antti Vuori. Mukana Oulunkylän seurakunnan työntekijöitä ja seurakuntalaisia.

Klo 18 ja 18.45 Aula
Reggaeton & Twerk tutuiksi
Työväenopiston tanssinopiskelijat näyttävät, miten twerkataan ja kuinka varsi taipuu reggaetonin tahtiin. Opettaja Tuula Malo. Kesto n. 5 min

Klo 19 Aula
Jonglöörit
Sirkus Helsingin riveissä jongleeraavat nuoret maunulalaiset Ohto ja Amos näyttävät, kuinka helppoa jongleeraus on. Vai onko sittenkään? Kesto n. 10 min

Klo 17–22 Metsäpurosali
Hip hop -bileet
Illan päätähtinä lavalle nousevat nuorison suosikit Musta Barbaari ja Prinssi Yusuf. Myös muuta ohjelmaa.

 

Lauantai 4.2.

Klo 10–11.30 Luokka 2, 3. krs
Loruilua, draamaleikkejä ja sanataidetta
Sukelletaan metsäaiheisiin satuihin, runoleikkeihin ja lauluihin koko perheen voimin. Otetaan kaikki aistit käyttöön: millainen runo kasvaa esiin ketunkolosta, miltä kuulostaa tuulen laulu? Mukaan mahtuu 12 ensimmäistä. Työpaja on tarkoitettu lapsille ja vanhemmille. Lapset vanhempien seurassa. Opettajina Laura Laitinen ja Anna Louhensalo.

Klo 10–10.45 Kirjaston satuhuone
Laurin satutunti
3–6-vuotiaiden matka satujen ja tarinoiden maailmaan musiikin ja vuorovaikutuksen keinoin. Myös vanhemmat ovat tervetulleita mukaan.

Klo 11–11.45 Metsäpurosali
Sininen talo, kiertävä lastenteatteri Kurnuttava Sammakko
Jussi Sutisen lastenkirjaan perustuva näytelmä Sininen talo kertoo Malin Vaaksasta (anagrammi = kasvaa ilman), pienestä tytöstä, joka sijoitetaan Siniseen taloon. Siellä Malin tutustuu sekä muihin lapsiin, että talon kummallisiin eläimiin: Martti-Kissaan, Kai Haraan, Kamiiniin ja Käytettyyn karusellihevoseen. Kansansatujen ja fantasian värittämässä, kauniissa ja hauskassa tarinassa Malin opettelee ystäviensä ja mielikuvituksensa avulla tuntemaan omia tunteitaan ja voittamaan sijoitetun lapsen arjen vaikeuksia. Ikäsuositus: esikoulu- ja alakouluikäiset lapset.

Klo 11–12 Avoin oppimisympäristö, 3. krs
Uskallus ja uteliaisuus
Työväenopiston videoverstaan tekemä non stop -videoesitys, jossa tutustutaan opiston kursseihin.

Klo 12–13.30 Avoin oppimisympäristö, 3. krs
Näin talo syntyi
Maunula-talon pääarkkitehti Mikko Summanen kertoo talon suunnittelusta ja sen vaiheista. Mukana myös työväenopiston rehtori Taina Saarinen, kirjastotoimen apulaisjohtaja Saara Ihamäki ja nuorisotoimen osastopäällikkö Heidi Hållman sekä Maunulan demokratiahankkeen edustajat Emilia Palonen ja Yrjö Hakanen.

Klo 12.30–13.30 Maunula-talo
Runoryhmä Riimi & Vimma: Pop up -runoja
Jokainen ihminen on runon arvoinen. Saatat kuulla lausujalta sinulle esitetyn runon. Runot yllättävät eri puolilla Maunula-taloa. Runoryhmässä lausujat Hillevi Aro, Pirkko Korhonen, Perttu Turunen, Marjo Ventola ja Lari Ylönen.

Klo 11–16 Nuorisotalon kontaktitila
Ihmeentekijät työmaakuvia Maunula-talosta
Non stopina pyörivä digitaalinen valokuvanäyttely Maunula-talon rakentajista ja erityisosaajista, joita ilman eivät kulttuuritalot toteudu. Kaija Savola tallensi kamerallaan Maunula-talon valmistumista.

Klo 14–15.30 Metsäpurosali
Avajaisjuhla
Kaikille avoin Maunula-talon avajaisjuhla, jossa puhuvat apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen, pääarkkitehti Mikko Summanen ja asukasedustajat Emilia Palonen ja Tapani Kontiola. Esiintyjinä Sirkus Helsingin jonglöörit Ohto ja Amos, Maailma-kuoro, Pirjo Sipi  ja Anni Sirkka (lauluja Maunulasta), Anna-Liisa Vottonen (runoja Maunulasta) sekä Martin Hackenbergin esittämä ote Suomen Kansallisteatterin Maunulan maisema -yleisötyöprojektista Muotokuvia. Juhlan päättää m-cultin Sounds and stories live -ääniteos, Jobina Tinnemans ja neuleorkesteri. Juontajina Maunulan yhteiskoulun opiskelijat Isabella Hietala ja Ayan Mohamud.

Klo 18–22 Metsäpurosali
Lauantaitanssit: Haavekuvaorkesteri, Grandmother Corn
Avajaisviikon päätteeksi pannaan jalalla koreasti. Alkuillasta parkettien partaveitsiä viihdyttää työväenopiston Haavekuvaorkesteri. Myöhemmin rokkaamme Grandmother Cornin tahdissa. Bändissä soittavat Teo Hirvonen (kitara, laulu), Sakari Somerto (kosketinsoittimet, Max Somerjoki (kitara), Henri Lintula (rummut) sekä Rasmus Ruonakoski (basso).

Tilaisuudet maksuttomia

Viikon tapahtumat ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Tiistain ja keskiviikon iltaohjelmiin jaetaan edellisenä päivänä ennakkolippuja 90 kpl/esitys (1 per henkilö) kirjaston asiakaspalvelussa (Maunula-talo) sekä Maunulan Mediapajalla (Metsäpurontie 25).

Kärtsy plays Flatus -konsertin ja Muotokuvia-esityksen (31.1.) ennakkoliput ovat jaossa maanantaina 30.1. klo 9 lähtien.

Iiro Rantalan konsertin (1.2.) ennakkoliput ovat jaossa tiistaina 31.1. klo 9 lähtien.

Metsäpurosalissa on 178 istumapaikkaa. Jos haluat varmistaa sisäänpääsyn, suosittelemme ennakkolipun hakua.

 

Ohjelma on toteutettu yhdessä Maunula-talon työntekijöiden sekä asukkaiden kanssa.

Avajaistyöryhmä: Heidi Aarnio, Mari Larkovirta, Tommi Ripatti, Marja Salmela, Minna Tarkka, Nelly Tarna ja Tytti Tikkakoski

 

Yhteistyössä:

Työväenopisto, kirjasto, nuorisotalo, kulttuurikeskus, asukkaat, Maunula-seura, Maunulan asukasdemokratia, Oulunkylän seurakunta, Pakilan musiikkiopisto, Oulunkylän seurakunta, m-cult, Suomen Kansallisteatteri, Lukukeskus, Lankamaailma, HOK-Elanto

Lisätiedot:

Mari Larkovirta
tiedottaja, työväenopisto
puh. 09 310 88599
mari.larkovirta@hel.fi 

Heidi Aarnio
kirjastovirkailija, kirjasto
puh. 09 310 85063
heidi.aarnio@hel.fi

 

Jaa Facebookissa tai Twitterissä