LiisaPentti +Co -tanssiryhmä viihtyi residenssissä Maunula-talossa

Virpi Vedenkannas Uutiset

Maunula-talo tunnetaan Maunulassa ja sen lähiseuduilla tapahtumista ja monipuolisesta toiminnasta, mutta talo tarjoaa työtiloja myös taiteen ammattilaisille. Elokuun viimeisellä viikolla Metsäpurosalin otti haltuunsa nykytanssiryhmä Liisa Pentti +Co, jonka treeniviikko huipentui teoksen Ref.2020 avoimiin harjoituksiin perjantaina 28. elokuuta.

Tanssiryhmän ohjaaja ja koreografi Liisa Pentti piti Maunula-talon residenssiä hyvänä kokemuksena. Se tarjosi puitteet myös tanssiryhmän ensitapaamiselle.

”Viikon aikana opimme tuntemaan toisiamme ja pääsimme ensi kertaa testaamaan teokseen liittyviä tehtäviä ja materiaalia”, hän kertoo. ”Avoimet harjoitukset, joissa yleisö oli mukana, olivat samantapainen työskentelytilanne, joskin lyhyempi ja haastavampi. Vaikka kyseessä oli harjoitus, siinä oli kuitenkin esityksen elementti mukana.”

Tanssiteos on saanut inspiraationsa Brian Enon sävellyksestä Reflection. Musiikki on avointa, meditatiivista ambientia, joka mahdollistaa vuoropuhelun tanssin ja musiikin välillä. ”Teoksessa musiikki on yksi ääniraita ja tanssijat toinen”, Liisa Pentti kuvaa. ”Kyse on siitä, miten ne soivat yhdessä.”

Kuuden tanssijan esitystä Liisa Pentti kuvailee hiljaiseksi, intensiiviseksi ja avaraksi. ”Teos on myös kehollinen”, hän lisää. ”Se tarjoaa yleisölle elävää liikettä, jota katsoessaan saa levätä ja nähdä jotakin, mikä ei ole virtuaalista.”

Ref.2020 saa ensi-iltansa 14. lokakuuta Liisa Pentin studiolla Bulevardilla. Esityksiä on luvassa kolmetoista ja viimeinen niistä nähdään marraskuun loppupuolella.

”Nykytanssi on löytänyt yleisönsä hitaasti, mutta varmasti”, Liisa Pentti kertoo. ”Uudet sukupolvet ovat varsin avoimia nykytanssille, mutta toisaalta vanhemman yleisön joukossa on niitä, jotka ovat seuranneet nykytanssin kehitystä jo vuosikymmeniä.”

Maunula-taloon Liisa Pentti +Co palaa jälleen joulukuussa. Silloin ohjelmassa on uusi kaksipäiväinen tapahtuma, jonka teemana on liikkeen tekemisen välittömyys. Keskustelua käydään tanssin ja hetkellisyyden suhteista ja tanssiesityksistä vastaavat Liisa Pentti +Co ja Silke Z.

Liisa Pentti +Co -tanssiryhmä harjoitteli yleisön edessä Maunula-talon Metsäpurosalissa.

Teksti ja kuvat: Virpi Vedenkannas

Maunula-talon alkusyksy tarjoaa tanssimisen iloa!

Tanssiminen tekee hyvää kaikille ja Maunula-talon alkusyksy tarjoaa siihen kaksi loistavaa tilaisuutta. Lokakuun 3. päivänä järjestettävä Lavatanssi-ilta kutsuu parit pyörähtelemään tanssimusiikin tahdissa ja Tanssipäivänä 10. lokakuuta nautimme yhdessäolosta muskareiden, DJ-työpajan ja diskon merkeissä. Ohjelmaa on tarjolla kaikenikäisille.

Lavatansseista voit lukea lisää täältä ja Tanssipäivästä täältä.

Jaa Facebookissa tai Twitterissä