Laajennettu kasvomaskisuositus näkyy kulttuurin ja vapaa-ajan palveluissa

Maria Junno Maunula-talo, Uutiset

Helsingin kaupunki on antanut kaikille yli 15-vuotiaille asukkaille suosituksen käyttää maskeja julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontaktia on vaikea välttää. Lisäksi voimassa pysyy suositus käyttää maskia joukkoliikenteessä. Maskisuositus on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n julkaiseman koronatilanteen kiihtymisvaiheen suosituksen mukainen. 

“Pääkaupunkiseudulla on käynnissä koronan kiihtymisvaihe. Toivomme, että me kaikki otamme maskisuosituksen vakavasti. Suositusta noudattamalla saatamme säästyä rankempien keinojen, kuten aukiolorajoitusten ja jopa palvelujen sulkemisen käyttöönotolta”, sanoo kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja Tommi Laitio.

Kulttuurin ja vapaa-ajan palveluissa maskisuositus kaupunkilaisille ja henkilöstölle

Maskisuositus koskee yli 15-vuotiaita asiakkaita kaupungin vapaa-ajan palvelujen toimipisteissä eli kirjastoissa, kulttuurikeskuksissa (Annantalo, Caisa, Kanneltalo, Malmitalo, Maunula-talo, Vuotalo, Stoa ja Savoy-teatteri), kaupunginorkesterin konserteissa, sisäliikuntapaikoissa, HAM Helsingin taidemuseossa ja Helsingin kaupunginmuseon museoissa (kaupunginmuseo, Hakasalmen huvila ja Ratikkamuseo) sekä nuorisotaloissa. Lähtökohtaisesti jokainen kaupunkilainen on itse vastuussa kasvomaskin käytöstä, maskien hankkimisesta ja tästä aiheutuvista kustannuksista. Helsinki suosittelee, että myös oma henkilöstö käyttää maskeja vastaavissa tilanteissa kuin kuntalaisetkin. Henkilöstölle kaupunki tarjoaa työantajan toimesta kasvomaskin niissä tehtävissä, joissa lähikontakteja ei voida välttää.

Aiemmin käytössä olleet turvallisuusohjeet edelleen voimassa

Maskien käyttösuositus täydentää muita turvallisuusohjeita, joihin kuuluu huolellinen käsihygienia, turvavälit, sairastaminen kotona ja koronatestiin hakeutuminen pienissäkin oireissa. Kaikissa kirjastoissa, kulttuurikeskuksissa, kaupunginorkesterissa, sisäliikuntapaikoissa, museoissa ja nuorisotaloissa toimintaa on mukautettu niin, että lähikontakteja vähennetään esimerkiksi tilajärjestelyillä, suojaplekseillä, ryhmiä pienentämällä tai itsepalvelua lisäämällä. Palveluissa myös muistutetaan kaupunkilaisia THL:n korona-ajan ohjeista. Nuorisopalveluissa keskustellaan nuorten kanssa kasvomaskien merkityksestä. Lisäksi kirjastoissa ja nuorisopalveluissa järjestetään kangasmaskityöpajoja, joissa kuntalaiset voivat tehdä itselleen tai toisille kangasmaskeja.

Lisätietoja: THL:n päivitetty kasvomaskisuositus
Helsingin kaupunki jakaa maskeja vähävaraisille: Kasvomaskien jakelupisteet Helsingissä
Helsinki – ajankohtaista koronasta

Jaa Facebookissa tai Twitterissä