Tiedote osallistujille mahdollisesta altistumisesta koronavirukselle

Maria Junno Koronavirus, Maunula-talo, Tapahtumat, Uutiset

Maunula-talon Kulttuuriklubi-tapahtumaan 6.11.2020 osallistuneella henkilöllä on myöhemmin todettu koronavirustartunta. Altistuminen on tapahtunut klo 18-21. 

Tapahtumaan osallistuneet henkilöt ovat mahdollisesti altistuneet koronavirustartunnalle ja heitä kehotetaan tarkkailemaan vointiaan tarkasti 14 päivän ajan 20.11.2020 asti. Testiin tulee hakeutua välittömästi, mikäli lieviäkin oireita ilmenee ja jäädä kotiin odottamaan tulosta. Läheisiä kontakteja erityisesti iäkkäisiin ja riskiryhmiin kuuluviin suositellaan vältettäväksi, kunnes negatiivinen testitulos on saatu ja oireet ovat ohi. 

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys. 

Aikuiset, ja yli 16-vuotiaat nuoret, joilla on omat pankkitunnukset, voivat varata ajan koronavirustestiin tekemällä koronaoirearvion verkossa osoitteessa https://omaolo.fi/

Alle 16-vuotiaalle helsinkiläiselle voi tehdä ajanvarauspyynnön koronavirustestiin terveysasemien chatbotissa osoitteessa https://hel-thk-botti.kuurahealth.com/index.html?q=covid-kids. Ajanvarauspyyntöjä käsitellään joka päivä klo 8-18. Vahvistus ajanvarauksesta tulee tekstiviestillä.       

Helsinkiläiset ja helsinkiläisten alaikäisten huoltajat voivat varata ajan koronavirustestiin soittamalla koronavirusneuvontaan, p. 09 310 10024 (päivittäin klo 8–18). Kun koronavirusneuvonta on kiinni ja koronavirustautiin viittaavat oireet ovat lieviä, odota seuraavaan päivään. 

Muiden kuntien asukkaiden tulee olla yhteydessä oman kunnan terveydenhoitoon testiin pääsemiseksi. Muiden Uudenmaan kuntien asukkaat voivat tehdä itselleen oirearvion ja varata ajan verkossa osoitteessa https://koronabotti.hus.fi/

THL suosittaa kasvomaskin käyttöä koronaepidemian kiihtymisvaiheessa joukkoliikenteessä, julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa. 

Suosittelemme Koronavilkun käyttöä. Sen voi ladata puhelimeen osoitteesta https://koronavilkku.fi/ . Koronavilkku ei kerro asentamistaan edeltävistä altistustilanteista. Jos käytät Koronavilkkua ja saat hälytyksen, toimi sovelluksen antamien ohjeiden mukaan.  

Lue lisää ajankohtaista tietoa kaupungin koronasivulta: https://www.hel.fi/helsinki/korona-fi/

Epidemiologinen toiminta 

Helsingin kaupunki 

Jaa Facebookissa tai Twitterissä