Valokuvauksen perusopintojen lopputyönäyttely siirtyi verkkoon

Virpi Vedenkannas Uutiset

Maunula-talon virtuaaligalleriassa on avautunut näyttely, jossa on nähtävillä Helsingin seudun kesäyliopiston Valokuvauksen perusopinnot – opintokokonaisuuden lopputöitä. Puolitoista vuotta kestäneiden opintojen aikana opiskelijat ovat tutustuneet muun muassa valokuvan historiaan, kuvan ja tekstin yhdistämiseen, kuvakokonaisuuden rakentamiseen ja kokeelliseen valokuvaan. Ohjaajana on toiminut valokuvataiteilija Milja Laurila.

Valokuvauksen perusopintojen lopputyönäyttely oli alun tarkoitus olla esillä Maunula-talossa 1.12.–13.12.2020, mutta Maunula-talon sulkeuduttua yleisöltä se päätettiin siirtää verkkoon. Näyttely on nähtävissä virtuaaligalleriassa 31.1.2021 saakka.

Töiden teemat vaihtelevat tuulipäiväkirjan pitämisestä lakkautetun junaradan historiaan ja kiireen keskeltä löytyviin rauhallisuuden hetkiin. Esillä on myös antotypioita, 1800-luvun menetelmin valmistettuja valokuvia, joissa kuva luodaan kasveista ja kukista saatavan valoherkän materiaalin avulla.

Siirry virtuaaligalleriaan tästä.

KUVA Minna Lehtola: Siirtymiä, I

Jaa Facebookissa tai Twitterissä