Hankkeen työntekijät esittelevät kesäseteleitä ja ohjelehtisiä.

Pohjois-Helsingin OmaStadi-hanke kannustaa: Tarjoa työpaikka nuorelle!

Virpi Vedenkannas Nuorisoasiainkeskus, Opiskelijat, Osallistuva budjetointi, Uutiset

Pohjoisen Puurtajat – kesätöitä ja apua kesäaskareisiin -hanke saattaa töitä ja tekijöitä yhteen ja kannustaa alueen asukkaita ja toimijoita tarjoamaan työtehtäviä oman alueen nuorille . Hanke syntyi alueen asukkaan ideasta Helsingin osallistuvan budjetoinnin kautta ja se toteutetaan Helsingin pohjoisen suurpiirin alueella kesällä 2021.

Katso Kesätyöinfo Maunula-kanavalla
Pohjoisen Puurtajat järjesti 9.4. kesätyöinfon YouTube-livelähetyksenä Maunua-kanavalla. Videotallenne tarjoaa tärkeää tietoa erilaisista kesätyömahdollisuuksita. Kesätyöinfo on kohdistettu erityisesti 9. luokkalaisille ja sitä vanhemmille nuorille. Video tarjoaa hyödyllistä tietoa myös nuorten vanhemmille sekä Pohjois-Helsingin asukkaille ja eri toimijoille joilla voisi olla tarjota työtehtäviä nuorille. Katso tallenne Maunula-kanavalla.

Apua kesäaskareisiin
Olisiko sinulla jokin työtehtävä tai askare, jonka voisit antaa jonkun muun tehtäväksi osittain tai kokonaan? Tänä kesänä kannattaa tehdä merkittävä teko ja antaa työ tehtäväksi jollekulle lähinaapurustosi nuorelle. Samalla autat oman asuinalueesi nuorta ottamaan tärkeitä ensiaskeleita työelämään.

Työtehtävien keksimisessä kannattaa olla luova. Työt voivat olla mitä tahansa nuorelle sopivia tehtäviä esimerkiksi ruohon leikkaamista, koiran ulkoiluttamista, kaupassa käymistä tai ikkunoiden pesemistä. Jos tehtävä on haastavampi, nuoren voi palkata työhön apulaiseksi.

”Tämä poikkeuksellinen aika on entisestään vaikeuttanut nuorten kesätöiden saantia ja aika on haastava myös monille työnantajille”, muistuttaa hanketta koordinoiva suunnittelija Sami Komppula Helsingin kaupungin nuorisopalveluista. ”Kannustammekin nyt paitsi yrityksiä myös taloyhtiöitä, järjestöjä, yhdistyksiä, alueverkostoja ja yksityishenkilöitä tarjoamaan nuorille työtehtäviä ja työkokemusta. Lyhyestäkin työmahdollisuudesta hyötyvät kaikki!”

Työ voi olla kestoltaan muutamia tunteja tai vaikkapa pari viikkoa. Parin viikon kesätöihin voi hyödyntää esimerkiksi Helsingin kaupungin Kesäsetelin tukea. Kallista tai vaikeaa nuoren palkkaaminen ei ole ja erilaisia välineitä ja tukia on saatavilla.

”Tulemme esittelemään nuorten työllistämisen keinoja hankkeen verkkosivuilla ja alueen verkostoissa”, Pohjoisen alueen stadiluotsi Kipa Kallansalo lupaa.

Lisätietoja:
facebook.fi/pohjoisenpuurtajat ja kesaseteli.fi/pohjoisenpuurtajat.

Muistilista kesätöitä hakevalle nuorelle

  • Kysele rohkeasti kesätöitä oman alueesi yrityksistä, yhdistyksistä ja yksityishenkilöiltä.
  • Osallistu työnhakutapahtumiin ja opastuksiin ja seuraa aktiivisesti paikallisen nuorisotyön ja koulujen tiedotusta ja sosiaalisen median kanavia.
  • Jatka kesätöiden hakemista sinnikkäästi koko kevään ajan, sillä uusia paikkoja saattaa avautua vielä kesän kynnykselläkin.
  • Kerro työnantajalle, jos olet 9. luokkalainen ja saanut koululta palkkaamiseesi kannustavan kesäsetelin.
  • Älä lannistu, vaikkei heti tärppäisikään!

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Stadiluotsi Kipa Kallansalo
kirsti.kallansalo(at)hel.fi
040 6197323

Suunnittelija Sami Komppula
sami.komppula(at)hel.fi
040 4879126

Jaa Facebookissa tai Twitterissä