Henkilö istuu Maunula-talon edustalla.

Pirkkolalainen Jari tekee unelmatapahtumiaan todeksi Maunula-talossa

Vimpa Viestijä Asukkaat, Suunnittelu, Tapahtumat, Uutiset, Vaikuttaminen

Kulttuuriaktiivi Jari Halenius tempautui mukaan Maunula-talon kaikille avoimeen toiminnan suunnitteluun. Osallistuminen on tuonut jo usean lempiartistin keikat lähikulttuuritaloon.

Maunula-talon ytimessä on asukkaiden kanssa yhdessä suunniteltava toiminta. Maunulan naapurissa Pirkkolassa asuva Jari Halenius päätyi mukaan pari vuotta sitten.

– Huomasin netistä, että Maunula-talo hakee aktiivisia asukkaita ideoimaan talon toimintaa. Koska olen jo liki eläkkeellä ja vapaa-ajan määrä on kasvanut, motivaationi tehdä asioita on kova, Halenius kertoo.

Maunula-talon toimintaan voi osallistua monin eri tavoin tapahtuman järjestämisen eri vaiheissa. Halenius itse on ollut kantavana voimana omien tapahtumiensa kanssa ideasta toteutukseen asti.

– Tässä on auttanut myös kuuluminen Maunula-talon neuvottelukuntaan, jossa olen toiminut yhtenä alueen asukkaiden edustajista vuodesta 2019. Neuvottelukunnassa päätämme talon yhteisistä linjauksista ja suunnittelemme toimintaa, kertoo Halenius.

Halenius on halunnut vaikuttaa siihen, että alueella kuultaisiin elävää musiikkia. Siinä hän on onnistunut: Maunula-talon Metsäpurosalissa on esiintynyt niin Timo TuominenJonna Tervomaa kuin Edu Kettunenkin.

– Yksi hienoimmista tapahtumista on ollut pirkkolalaisen Pave Maijasen keikka poikansa Vihtorin kanssa. Keikka jäi valitettavasti Maijasen viimeiseksi esiintymiseksi, Halenius kertoo.

Halenius on esittänyt tapahtumaideansa suoraan Maunula-talon henkilökunnalle, jonka kanssa konsertteja on lähdetty toteuttamaan. Haleniuksella on musiikin saralta taustaa, jota hän on päässyt hyödyntämään. Maunula-talon toimintaan osallistuakseen ei kuitenkaan tarvitse osata ennalta mitään. Talon väki on kiinteästi mukana koko prosessin ajan.

– Vanha sanonta ”tekemällä oppii” toimii tässäkin. Tärkeintä on tekemisen palo. Maunula-talossa on innostunut ja avoin ilmapiiri, Halenius kiteyttää.

Maunula-talon toimintaan osallistuminen on antanut kaivattua vapaa-ajan tekemistä, jonka ohessa Halenius kertoo tutustuneensa mahtaviin ihmisiin. Työnsä tuloksien näkeminen – kun on paikan päällä itse ideoimassaan ja toteuttamassaan tapahtumassa – palkitsee.

– Kun katsojia riittää ja palaute on positiivista, on se paras palkinto talkootyöstä. Nämä hetket myös luovat intoa seuraavien tapahtumien järjestämiseen.

Ideahaku on käynnissä nyt

Helpoin ja ajankohtaisin tapa vaikuttaa Maunula-talon toimintaan on osallistua juuri käynnistyneeseen ideahakuun, jossa kuka tahansa voi esittää ideoita vuodelle 2022 ja reagoida muiden ehdotuksiin. Ideoita kerätään netissä padlet-alustalla.

Syksyllä kaikille avoimissa työpajoissa ideoita möyhennetään ja niistä muotoillaan ehdotuksia, joista äänestetään toteutettavat kokonaisuudet.

Lue lisää erilaisista tavoista osallistua.

Jaa Facebookissa tai Twitterissä