OmaStadi-äänestys alkaa 6. lokakuuta!

Virpi Vedenkannas Osallistuva budjetointi, Uutiset, Vaikuttaminen

OmaStadi on Helsingin tapa toteuttaa kaupunkilaisten ideoita paremmasta kaupungista. Hanke perustuu osallistuvaan budjetointiin, jossa Helsinki käyttää 8,8 miljoonaa euroa kaupunkilaisten ideoiden toteuttamiseen. Syksyllä 2020 ideoitiin ja keväällä 2021 ideoista työstettiin toteuttamiskelpoisia ehdotuksia. Tänä syksynä ehdotuksista päästään vihdoin äänestämään.

Kaupungin parannusehdotuksista äänestetään 6.–28.10.2021 osoitteessa omastadi.hel.fi. Äänioikeutettuja ovat kaikki tänä vuonna 12-vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat helsinkiläiset. Äänestämään pääsee joko pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Äänestyskoriin voi valita niin monta ehdotusta kuin oman alueen budjettiin mahtuu. Jokainen saa äänestää valitun alueen (suurpiirin) lisäksi suosikkejaan myös koko kaupunkia koskevien ehdotusten joukosta. Määräraha jakautuu suurpiirien kesken asukasluvun mukaan. Helsingin yhteisille eli koko kaupunkia koskeville ehdotuksille on varattu 1,4 miljoonaa euroa eivätkä ne ole sidottuina vain yhteen suurpiiriin.

Neuvoja ja digitukea on saatavilla kirjastoissa ja muissa kaupungin palvelupisteissä. Tarkempia ohjeita löytyy myös omastadi.hel.fi-sivustolta.

Kaupunki toteuttaa ehdotuksista ne, jotka saavat äänestyksessä eniten ääniä. Toteutettavat ehdotukset julkaistaan Omastadin verkkosivuilla 29.10.2021.

Tarvitsetko apua? Pohjoisen alueen stadiluotsi Kipa neuvoo!

Stadiluotsi Kipan (Kirsti Kallansalo) tehtävänä on edistää kaupunkilaisten osallistumismahdollisuuksia sekä tarjota tukea ja neuvoja osallistuvan budjetoinnin eri vaiheissa. Kipaan voi olla yhteydessä matalalla kynnyksellä joko sähköpostitse kirsti.kallansalo(at)hel.fi tai puhelimitse 040 619 7323.

Maunula-talossa Kipa neuvoo digiasioissa ja vastaa asukkaiden kysymyksiin kahtena päivänä:

Keskiviikkona 6.10. klo 11–15
Tiistaina 26.10. klo 11–15

Äänestykseen hyväksyttyihin ehdotuksiin voit tutustua täällä.

Tervetuloa!

Jaa Facebookissa tai Twitterissä