Tapahtumat

joulu
14
ti
Leena Järvenpää: Ihminen
joulu 14 2021 – tammi 17 2022 Koko päivä
Leena Järvenpää: Ihminen
Leena Järvenpää on harrastanut maalaamista kouluajoistaan lähtien. Työssään häntä piinaa jatkuva epätoivo ja tunne siitä, ettei milloinkaan tavoita pensseleillään ja väreillään sitä kuvaa, jota kantaa sisällään. Aina ne vain pakenevat jonnekin kauas… Järvenpään maalaukset pyrkivät ihmisen sisimpään ja kontaktiin katsojan kanssa. Kuvien aiheena on aina ihminen. Näyttely on esillä Maunula-talon aukioloaikoina 14.12.2021–17.1.2022. Kuvat: Leena Järvenpää
joulu
16
to
Novellikoukku
joulu 16 @ 14.00 – 15.30
Novellikoukku

Tervetuloa kuuntelemaan novelleja ja tekemään käsitöitä. Voit tuoda mukaan oman neuletyösi, neuloa johonkin hyväntekeväisyyskohteeseen langoistamme tai istua vain kuuntelemaan ääneen luettua tarinaa.

Nautitaan käsitöistä ja ääneen luetuista novelleista kahvi- tai teekupposen äärellä.

Ei ennakkoilmoittautumista. Max 6 henkilöä.

Kokoonnumme Maunulan kirjaston Akvaario-tilassa torstaisin:

to 26.8. klo 14-15.30
to 23.9. klo 14-15.30
to 21.10. klo 14-15.30
to 18.11. klo 14-15.30
to 16.12. klo 14-15.30

Tapahtumien järjestämisessä huomioimme ajankohtaiset THL:n ohjeet koronavirustilanteessa.

Lämpimästi tervetuloa!

https://www.facebook.com/events/343521980548070/

joulu
18
la
Maunula-talon joulumyyjäiset
joulu 18 @ 11.00 – 16.00
Maunula-talon joulumyyjäiset

Maunula-talo ja Maunulan nuorisotalon vertaisohjaajat järjestävät lauantaina 18. joulukuuta klo 11–16 koko perheen joulumyyjäiset. Myynnissä on glögiä, puuroa ja pipareita ja ohjelmassa jouluaskartelua ja arpajaiset. Mukana menossa myös Korvatunturin joulupukki!

Tervetuloa!

joulu
19
su
Joulunkylän seurakunnan kauneimmat joululaulut
joulu 19 @ 14.00 – 15.00
Joulunkylän seurakunnan kauneimmat joululaulut

Kauneimmat joululaulut -yhteislaulutilaisuus virittää mielet joulun tunnelmaan. Tule laulamaan perinteisiä joululauluja ja nauttimaan tuttujen sävelmien suloisesta nostalgiasta. Tilaisuuden järjestävät Maunula-talo & Joulunkylän seurakunta.

Tilaisuuden juonto: pastori Raivo Savik
Säestys: Kanttori Maija Pesonen-Kareinen ja Erno Haukkala, pasuuna.
Mukana laulattamassa myös Maunulan lauluryhmä.

HUOM! Tapahtumassa edellytetään koronapassin ja henkilöllisyystodistuksen näyttämistä ovella. Täytämme Metsäpurosalin istumapaikat saapumisjärjestyksessä.

Tervetuloa!

Tilaisuuden kesto n. 1 tunti.
tammi
10
ma
Patrik Molander: 3 x 365 x 2021 -videoteos
tammi 10 @ 12.00 – helmi 7 @ 16.00
Patrik Molander: 3 x 365 x 2021 -videoteos

Videoteos ”3 x 365 x 2021” on kurkistus maunulalaisen kuvaaja-leikkaaja Patrik Molanderin elämään näinä poikkeusaikoina. Se sisältää kolmen sekunnin pätkiä vuoden jokaisesta päivästä. Teosta voi katsoa ulkona Maunula-talon pääsisäänkäynnin vieressä.

Uusia tuttuja                             vähän tuttuja

 Yllätyksiä                                   toistuvuuksia

 Reseptien opettelua               nakkipaketteja jääkaapissa.

Näissä tunnelmissa sukelletaan vuoteen 2022.

Patrik Molander aloitti teoksen tekemisen idealähtöisesti ajatellen, että vuosi tulisi olemaan historiallinen koronaviruksen vuoksi, mutta hän halusi myös, että vuodesta jäisi jälkeen jotain, mistä voi muistella elämäänsä vanhempana. Päiväkirjaa hän ei suostunut kirjoittamaan, sillä joinain päivinä oli hyvin hankalaa selvittää mistä haluaisi muistaa minkäkin päivän, kun taas joinain päivinä hyviä hetkiä tuntui kertyvän liikaa.

Teoksen kuvaamiseen on käytetty muutamaa erilaista videokameraa, kännykkää, action-kameraa ja dronea. Patrik Molander on suorittanut kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinnon, pääaineenaan televisiotuotanto. Hän on valmistunut keväällä 2020. Samalla kun hallitus on yrittänyt hillitä koronaviruksen aiheuttamia tartuntoja, moni ala (kulttuuriala mukaan lukien) on kärsinyt suuresta ahdingosta rajoitusten vuoksi. Molander on ollut onnekas, sillä on saanut tehdä myös töitä, mutta hän on seurannut vierestä monen tutun työttömyyttä, pätkätöitä, konkursseja. Hän toivoo, että ”3 x 365 x 2021” –teos voi viihdyttää katsojia ja edellistä vuotta voidaan muistella muistakin asioista kuin vain koronaviruksesta, työttömyydestä ja paikkojen sulkemisesta.

tammi
23
su
PERUTTU | Teemailta: Valokuvaus – kuvallinen kerronta 
tammi 23 @ 15.00 – 17.00
PERUTTU | Teemailta: Valokuvaus – kuvallinen kerronta 

TAPAHTUMA ON PERUTTU.
Esitykset Maunula-talossa on peruttu koronan leviämisen ehkäisemiseksi 31.1.2022 asti.


Näppäilytasolta kohti kiinnostavaa kuvakertomusta! Ammattikuvaaja Timo Junttila kertoo, kuinka pääset valokuvauksessa pintaa syvemmälle.

Teemailta sisältää kuvaesitelmän ulko- ja retkivalokuvauksesta, jonka jälkeen käsitellään yleisön kysymyksiä valokuvauksesta ja keskustellaan omista kuvista. Voit siis ottaa mukaan kuvan tai kuvia, joista toivot palautetta. Ota kuvamateriaali mukaasi joko sähköisenä versiona (muistikortti tai -tikku, ladattava tiedosto tms.) tai paperikuvina. Kuvien ei tarvitse olla palkintokuvia vaan juuri niitä omia otoksia, joita haluat jakaa muille tai joista sinulla on kysyttävää. Kameran hinnalla, koolla tai merkillä ei tällä kertaa ole väliä. Peltipurkillakin on otettu loistavia kuvia!

Paikka: Metsäpurosali, Maunula-talo, Metsäpurontie 4, 00630 Helsinki
Aika: 23.1. klo 15–17
Maksuton. Vapaa pääsy.

Kuva: Timo Junttila

helmi
2
ke
PERUTTU | Merkintöjä Maunulassa -työpaja
helmi 2 @ 12.00 – 15.00
PERUTTU | Merkintöjä Maunulassa -työpaja

TAPAHTUMA ON PERUTTU.

Jätä oma jälkesi Maunula-taloon! Ompele ja kirjo oma merkkisi yhteiseen huopaan. Lapset voivat kokeilla neulahuovutusta.

Käytämme lahjoitusmateriaalia ja neulan ja muut työvälineet saa lainaksi. Paja on osallistujille maksuton ja syntynyt yhteistyö laitetaan joksikin aikaa esille Maunula-taloon.

Työpaja järjestetään 2. kerroksen aulatilassa, kahvion vieressä. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Tapahtuma on osa Maunula-talo 5v. -juhlaviikon ohjelmaa.

Kuva: Kirsti Soukka

helmi
5
la
Maunula-talo 5v: Avoin foorumi
helmi 5 @ 14.00 – 16.00
Maunula-talo 5v: Avoin foorumi @ Maunula-talo

5.2.2022 klo 14–16
Maunula-talon Avoin foorumi

Huom! Tapahtuma tapahtuu etänä verkossa. Teams-linkki: Liity keskusteluun (microsoft.com)

Maunula-talon täyttää 5. helmikuuta komeat viisi vuotta! Syntymäpäivän kunniaksi järjestämme myös Avoimen Foorumin, joka on ohjannut Maunula-talon toimintaa sen perustamisesta saakka. Avoimessa foorumissa pääset osallistumaan yhteiseen keskusteluun ja antamaan palautetta ja ehdotuksia Maunula-talon toiminnan kehittämiseksi. Haluamme kuulla mielipiteesi, jotta meidän kaikkien yhteinen Maunula-talo olisi tulevina ikävuosinaan entistä osallistavampi, palvelevampi ja kodikkaampi.

Avoimessa foorumissa käymme läpi vuotta 2021 ja suunnittelemme vuoden 2022 toimintaa asukasäänestyksen tulosten pohjalta. Lisäksi valitsemme asukasedustajat vuoden 2022 neuvottelukuntaan, jossa päätetään talon yhteisistä linjauksista ja suunnitellaan talon toimintaa ja sen toteuttamista.

Jos olet kiinnostunut asukasedustajan tehtävästä, lähetä sähköpostia Ida Backerille, ida.backer@hel.fi, p. 09 310 80406 otsikolla ”Asukasedustaja”. Lisätietoja neuvottelukunnan tehtävistä löydät täältä.

Kutsumme Avoimeen foorumiin mukaan kaikki alueen asukkaat ja juhlimme Maunula-talon syntymäpäivää yhteisillä kakkukahveilla!

OHJELMA
Avoin foorumi 5.11. klo 14–16

Kokouksen avaus
Vuoden 2021 toiminnan läpikäynti
Muutokset talon henkilökunnassa
Vuoden 2022 tapahtumat
Vuoden 2022 asukasedustajien valinta neuvottelukuntaan

Maunula-talossa yhteinen keskustelu on kaiken toiminnan alku. Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Kuva: Virpi Vedenkannas

helmi
24
to
Wanhojen tanssit Anna-Karin tapaan 
helmi 24 @ 17.30 – 19.30
Wanhojen tanssit Anna-Karin tapaan 

Kiehtooko Cicapo? Viehättääkö valssi? Saako Salty Dog Rag menojalan tamppaamaan? 

Tervetuloa Wanhojen tansseihin Anna-Karin tapaan! Muistellaan lukiosta tuttuja Wanhojen tansseja rennolla neljän kerran tanssikurssilla Maunula-talolla. Kurssin päätteeksi järjestetään kaikille avoin draamallinen tanssiesitys. Kurssin vetäjänä askeltaa drag queen Anna-Kari Virranviemä. 

Harjoituskerrat:

24.2. klo 17.30-19.30
3.3. klo 17.30-19.30
10.3. klo 17.30-19.30
17.3. klo 17.30-19.30 

Esitys: 18.3. klo 18 (tanssijat paikalle klo 17) 

Paikka: Metsäpurosali, Maunula-talo, Metsäpurontie 4
Hinta: ilmainen  

Ilmoittautuminen: sitova ilmoittautuminen sähköpostilla osoitteeseen annakari.virranviema@gmail.com. Kurssille otetaan 30 tanssijaa. Muistathan perua osallistumisesi, jos et pääse osallistumaan.  

Hyvä tietää 

 1. Seuraamme pandemiatilannetta ja turvallisuussuosituksia. Tarvittaessa siirrämme kurssin ajankohtaa.
 2. Osallistut kurssille omalla vastuulla. Osallistujat eivät ole tapaturmavakuutettuja Helsingin kaupungin tai järjestäjän taholta.
 3. Kurssilla noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Vaikka Wanhojen tansseissa on perinteisesti sukupuoliroolit, tällä kurssilla olemme vapaita unohtamaan nämä roolit ja tanssimaan miten haluamme. Kaikilla on tilaa olla sellainen kuin itse haluaa olla.
 4. Kurssin järjestäjä ei ole ammattimainen tanssin opettaja, eikä tarkoitus ole pyrkiä täydellisyyteen. Pääpaino on tanssista nauttimisessa ja iloisessa yhdessä tekemisessä.
 5. Voit osallistua kurssille parin kanssa tai yksin. 
 6. Esityksen perusajatuksena on ”koko kylän tanssiaiset”. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä että pukeutuminen esityksessä on vapaata. Eli saa mutta ei tarvitse pukeutua mekkoon tai pukuun. 
 7. Opettelemme neljä tuttua Wanhojen tanssia. Ei haittaa, vaikka et osaisi niitä etukäteen. Jos aikaa riittää, kehittelemme esitykseen myös ryhmän oman uuden tanssin.

Voit tutustua tansseihin halutessasi etukäteen 

Cicapo
Salty Dog Rag
Kehruuvalssi
Virginia Reel

Jos sinulla on kysyttävää kurssiin liittyen, laita sähköpostia osoitteeseen annakari.virranviema@gmail.com 

Tervetuloa heittäytymään tanssin vietäväksi! 

maalis
3
to
Wanhojen tanssit Anna-Karin tapaan 
maalis 3 @ 17.30 – 19.30
Wanhojen tanssit Anna-Karin tapaan 

Kiehtooko Cicapo? Viehättääkö valssi? Saako Salty Dog Rag menojalan tamppaamaan? 

Tervetuloa Wanhojen tansseihin Anna-Karin tapaan! Muistellaan lukiosta tuttuja Wanhojen tansseja rennolla neljän kerran tanssikurssilla Maunula-talolla. Kurssin päätteeksi järjestetään kaikille avoin draamallinen tanssiesitys. Kurssin vetäjänä askeltaa drag queen Anna-Kari Virranviemä. 

Harjoituskerrat:

24.2. klo 17.30-19.30
3.3. klo 17.30-19.30
10.3. klo 17.30-19.30
17.3. klo 17.30-19.30 

Esitys: 18.3. klo 18 (tanssijat paikalle klo 17) 

Paikka: Metsäpurosali, Maunula-talo, Metsäpurontie 4
Hinta: ilmainen  

Ilmoittautuminen: sitova ilmoittautuminen sähköpostilla osoitteeseen annakari.virranviema@gmail.com. Kurssille otetaan 30 tanssijaa. Muistathan perua osallistumisesi, jos et pääse osallistumaan.  

Hyvä tietää 

 1. Seuraamme pandemiatilannetta ja turvallisuussuosituksia. Tarvittaessa siirrämme kurssin ajankohtaa.
 2. Osallistut kurssille omalla vastuulla. Osallistujat eivät ole tapaturmavakuutettuja Helsingin kaupungin tai järjestäjän taholta.
 3. Kurssilla noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Vaikka Wanhojen tansseissa on perinteisesti sukupuoliroolit, tällä kurssilla olemme vapaita unohtamaan nämä roolit ja tanssimaan miten haluamme. Kaikilla on tilaa olla sellainen kuin itse haluaa olla.
 4. Kurssin järjestäjä ei ole ammattimainen tanssin opettaja, eikä tarkoitus ole pyrkiä täydellisyyteen. Pääpaino on tanssista nauttimisessa ja iloisessa yhdessä tekemisessä.
 5. Voit osallistua kurssille parin kanssa tai yksin. 
 6. Esityksen perusajatuksena on ”koko kylän tanssiaiset”. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä että pukeutuminen esityksessä on vapaata. Eli saa mutta ei tarvitse pukeutua mekkoon tai pukuun. 
 7. Opettelemme neljä tuttua Wanhojen tanssia. Ei haittaa, vaikka et osaisi niitä etukäteen. Jos aikaa riittää, kehittelemme esitykseen myös ryhmän oman uuden tanssin.

Voit tutustua tansseihin halutessasi etukäteen 

Cicapo
Salty Dog Rag
Kehruuvalssi
Virginia Reel

Jos sinulla on kysyttävää kurssiin liittyen, laita sähköpostia osoitteeseen annakari.virranviema@gmail.com 

Tervetuloa heittäytymään tanssin vietäväksi! 

joulu
14
ti
Leena Järvenpää: Ihminen
joulu 14 2021 – tammi 17 2022 Koko päivä
Leena Järvenpää: Ihminen

Leena Järvenpää on harrastanut maalaamista kouluajoistaan lähtien. Työssään häntä piinaa jatkuva epätoivo ja tunne siitä, ettei milloinkaan tavoita pensseleillään ja väreillään sitä kuvaa, jota kantaa sisällään. Aina ne vain pakenevat jonnekin kauas…

Järvenpään maalaukset pyrkivät ihmisen sisimpään ja kontaktiin katsojan kanssa. Kuvien aiheena on aina ihminen. Näyttely on esillä Maunula-talon aukioloaikoina 14.12.2021–17.1.2022.

Kuvat: Leena Järvenpää

joulu
16
to
Novellikoukku
joulu 16 @ 14.00 – 15.30
Novellikoukku

Tervetuloa kuuntelemaan novelleja ja tekemään käsitöitä. Voit tuoda mukaan oman neuletyösi, neuloa johonkin hyväntekeväisyyskohteeseen langoistamme tai istua vain kuuntelemaan ääneen luettua tarinaa.

Nautitaan käsitöistä ja ääneen luetuista novelleista kahvi- tai teekupposen äärellä.

Ei ennakkoilmoittautumista. Max 6 henkilöä.

Kokoonnumme Maunulan kirjaston Akvaario-tilassa torstaisin:

to 26.8. klo 14-15.30
to 23.9. klo 14-15.30
to 21.10. klo 14-15.30
to 18.11. klo 14-15.30
to 16.12. klo 14-15.30

Tapahtumien järjestämisessä huomioimme ajankohtaiset THL:n ohjeet koronavirustilanteessa.

Lämpimästi tervetuloa!

https://www.facebook.com/events/343521980548070/

joulu
18
la
Maunula-talon joulumyyjäiset
joulu 18 @ 11.00 – 16.00
Maunula-talon joulumyyjäiset

Maunula-talo ja Maunulan nuorisotalon vertaisohjaajat järjestävät lauantaina 18. joulukuuta klo 11–16 koko perheen joulumyyjäiset. Myynnissä on glögiä, puuroa ja pipareita ja ohjelmassa jouluaskartelua ja arpajaiset. Mukana menossa myös Korvatunturin joulupukki!

Tervetuloa!

joulu
19
su
Joulunkylän seurakunnan kauneimmat joululaulut
joulu 19 @ 14.00 – 15.00
Joulunkylän seurakunnan kauneimmat joululaulut

Kauneimmat joululaulut -yhteislaulutilaisuus virittää mielet joulun tunnelmaan. Tule laulamaan perinteisiä joululauluja ja nauttimaan tuttujen sävelmien suloisesta nostalgiasta. Tilaisuuden järjestävät Maunula-talo & Joulunkylän seurakunta.

Tilaisuuden juonto: pastori Raivo Savik
Säestys: Kanttori Maija Pesonen-Kareinen ja Erno Haukkala, pasuuna.
Mukana laulattamassa myös Maunulan lauluryhmä.

HUOM! Tapahtumassa edellytetään koronapassin ja henkilöllisyystodistuksen näyttämistä ovella. Täytämme Metsäpurosalin istumapaikat saapumisjärjestyksessä.

Tervetuloa!

Tilaisuuden kesto n. 1 tunti.
tammi
10
ma
Patrik Molander: 3 x 365 x 2021 -videoteos
tammi 10 @ 12.00 – helmi 7 @ 16.00
Patrik Molander: 3 x 365 x 2021 -videoteos

Videoteos ”3 x 365 x 2021” on kurkistus maunulalaisen kuvaaja-leikkaaja Patrik Molanderin elämään näinä poikkeusaikoina. Se sisältää kolmen sekunnin pätkiä vuoden jokaisesta päivästä. Teosta voi katsoa ulkona Maunula-talon pääsisäänkäynnin vieressä.

Uusia tuttuja                             vähän tuttuja

 Yllätyksiä                                   toistuvuuksia

 Reseptien opettelua               nakkipaketteja jääkaapissa.

Näissä tunnelmissa sukelletaan vuoteen 2022.

Patrik Molander aloitti teoksen tekemisen idealähtöisesti ajatellen, että vuosi tulisi olemaan historiallinen koronaviruksen vuoksi, mutta hän halusi myös, että vuodesta jäisi jälkeen jotain, mistä voi muistella elämäänsä vanhempana. Päiväkirjaa hän ei suostunut kirjoittamaan, sillä joinain päivinä oli hyvin hankalaa selvittää mistä haluaisi muistaa minkäkin päivän, kun taas joinain päivinä hyviä hetkiä tuntui kertyvän liikaa.

Teoksen kuvaamiseen on käytetty muutamaa erilaista videokameraa, kännykkää, action-kameraa ja dronea. Patrik Molander on suorittanut kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinnon, pääaineenaan televisiotuotanto. Hän on valmistunut keväällä 2020. Samalla kun hallitus on yrittänyt hillitä koronaviruksen aiheuttamia tartuntoja, moni ala (kulttuuriala mukaan lukien) on kärsinyt suuresta ahdingosta rajoitusten vuoksi. Molander on ollut onnekas, sillä on saanut tehdä myös töitä, mutta hän on seurannut vierestä monen tutun työttömyyttä, pätkätöitä, konkursseja. Hän toivoo, että ”3 x 365 x 2021” –teos voi viihdyttää katsojia ja edellistä vuotta voidaan muistella muistakin asioista kuin vain koronaviruksesta, työttömyydestä ja paikkojen sulkemisesta.

tammi
23
su
PERUTTU | Teemailta: Valokuvaus – kuvallinen kerronta 
tammi 23 @ 15.00 – 17.00
PERUTTU | Teemailta: Valokuvaus – kuvallinen kerronta 

TAPAHTUMA ON PERUTTU.
Esitykset Maunula-talossa on peruttu koronan leviämisen ehkäisemiseksi 31.1.2022 asti.


Näppäilytasolta kohti kiinnostavaa kuvakertomusta! Ammattikuvaaja Timo Junttila kertoo, kuinka pääset valokuvauksessa pintaa syvemmälle.

Teemailta sisältää kuvaesitelmän ulko- ja retkivalokuvauksesta, jonka jälkeen käsitellään yleisön kysymyksiä valokuvauksesta ja keskustellaan omista kuvista. Voit siis ottaa mukaan kuvan tai kuvia, joista toivot palautetta. Ota kuvamateriaali mukaasi joko sähköisenä versiona (muistikortti tai -tikku, ladattava tiedosto tms.) tai paperikuvina. Kuvien ei tarvitse olla palkintokuvia vaan juuri niitä omia otoksia, joita haluat jakaa muille tai joista sinulla on kysyttävää. Kameran hinnalla, koolla tai merkillä ei tällä kertaa ole väliä. Peltipurkillakin on otettu loistavia kuvia!

Paikka: Metsäpurosali, Maunula-talo, Metsäpurontie 4, 00630 Helsinki
Aika: 23.1. klo 15–17
Maksuton. Vapaa pääsy.

Kuva: Timo Junttila

helmi
2
ke
PERUTTU | Merkintöjä Maunulassa -työpaja
helmi 2 @ 12.00 – 15.00
PERUTTU | Merkintöjä Maunulassa -työpaja

TAPAHTUMA ON PERUTTU.

Jätä oma jälkesi Maunula-taloon! Ompele ja kirjo oma merkkisi yhteiseen huopaan. Lapset voivat kokeilla neulahuovutusta.

Käytämme lahjoitusmateriaalia ja neulan ja muut työvälineet saa lainaksi. Paja on osallistujille maksuton ja syntynyt yhteistyö laitetaan joksikin aikaa esille Maunula-taloon.

Työpaja järjestetään 2. kerroksen aulatilassa, kahvion vieressä. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Tapahtuma on osa Maunula-talo 5v. -juhlaviikon ohjelmaa.

Kuva: Kirsti Soukka

helmi
5
la
Maunula-talo 5v: Avoin foorumi
helmi 5 @ 14.00 – 16.00
Maunula-talo 5v: Avoin foorumi @ Maunula-talo

5.2.2022 klo 14–16
Maunula-talon Avoin foorumi

Huom! Tapahtuma tapahtuu etänä verkossa. Teams-linkki: Liity keskusteluun (microsoft.com)

Maunula-talon täyttää 5. helmikuuta komeat viisi vuotta! Syntymäpäivän kunniaksi järjestämme myös Avoimen Foorumin, joka on ohjannut Maunula-talon toimintaa sen perustamisesta saakka. Avoimessa foorumissa pääset osallistumaan yhteiseen keskusteluun ja antamaan palautetta ja ehdotuksia Maunula-talon toiminnan kehittämiseksi. Haluamme kuulla mielipiteesi, jotta meidän kaikkien yhteinen Maunula-talo olisi tulevina ikävuosinaan entistä osallistavampi, palvelevampi ja kodikkaampi.

Avoimessa foorumissa käymme läpi vuotta 2021 ja suunnittelemme vuoden 2022 toimintaa asukasäänestyksen tulosten pohjalta. Lisäksi valitsemme asukasedustajat vuoden 2022 neuvottelukuntaan, jossa päätetään talon yhteisistä linjauksista ja suunnitellaan talon toimintaa ja sen toteuttamista.

Jos olet kiinnostunut asukasedustajan tehtävästä, lähetä sähköpostia Ida Backerille, ida.backer@hel.fi, p. 09 310 80406 otsikolla ”Asukasedustaja”. Lisätietoja neuvottelukunnan tehtävistä löydät täältä.

Kutsumme Avoimeen foorumiin mukaan kaikki alueen asukkaat ja juhlimme Maunula-talon syntymäpäivää yhteisillä kakkukahveilla!

OHJELMA
Avoin foorumi 5.11. klo 14–16

Kokouksen avaus
Vuoden 2021 toiminnan läpikäynti
Muutokset talon henkilökunnassa
Vuoden 2022 tapahtumat
Vuoden 2022 asukasedustajien valinta neuvottelukuntaan

Maunula-talossa yhteinen keskustelu on kaiken toiminnan alku. Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Kuva: Virpi Vedenkannas

helmi
24
to
Wanhojen tanssit Anna-Karin tapaan 
helmi 24 @ 17.30 – 19.30
Wanhojen tanssit Anna-Karin tapaan 

Kiehtooko Cicapo? Viehättääkö valssi? Saako Salty Dog Rag menojalan tamppaamaan? 

Tervetuloa Wanhojen tansseihin Anna-Karin tapaan! Muistellaan lukiosta tuttuja Wanhojen tansseja rennolla neljän kerran tanssikurssilla Maunula-talolla. Kurssin päätteeksi järjestetään kaikille avoin draamallinen tanssiesitys. Kurssin vetäjänä askeltaa drag queen Anna-Kari Virranviemä. 

Harjoituskerrat:

24.2. klo 17.30-19.30
3.3. klo 17.30-19.30
10.3. klo 17.30-19.30
17.3. klo 17.30-19.30 

Esitys: 18.3. klo 18 (tanssijat paikalle klo 17) 

Paikka: Metsäpurosali, Maunula-talo, Metsäpurontie 4
Hinta: ilmainen  

Ilmoittautuminen: sitova ilmoittautuminen sähköpostilla osoitteeseen annakari.virranviema@gmail.com. Kurssille otetaan 30 tanssijaa. Muistathan perua osallistumisesi, jos et pääse osallistumaan.  

Hyvä tietää 

 1. Seuraamme pandemiatilannetta ja turvallisuussuosituksia. Tarvittaessa siirrämme kurssin ajankohtaa.
 2. Osallistut kurssille omalla vastuulla. Osallistujat eivät ole tapaturmavakuutettuja Helsingin kaupungin tai järjestäjän taholta.
 3. Kurssilla noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Vaikka Wanhojen tansseissa on perinteisesti sukupuoliroolit, tällä kurssilla olemme vapaita unohtamaan nämä roolit ja tanssimaan miten haluamme. Kaikilla on tilaa olla sellainen kuin itse haluaa olla.
 4. Kurssin järjestäjä ei ole ammattimainen tanssin opettaja, eikä tarkoitus ole pyrkiä täydellisyyteen. Pääpaino on tanssista nauttimisessa ja iloisessa yhdessä tekemisessä.
 5. Voit osallistua kurssille parin kanssa tai yksin. 
 6. Esityksen perusajatuksena on ”koko kylän tanssiaiset”. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä että pukeutuminen esityksessä on vapaata. Eli saa mutta ei tarvitse pukeutua mekkoon tai pukuun. 
 7. Opettelemme neljä tuttua Wanhojen tanssia. Ei haittaa, vaikka et osaisi niitä etukäteen. Jos aikaa riittää, kehittelemme esitykseen myös ryhmän oman uuden tanssin.

Voit tutustua tansseihin halutessasi etukäteen 

Cicapo
Salty Dog Rag
Kehruuvalssi
Virginia Reel

Jos sinulla on kysyttävää kurssiin liittyen, laita sähköpostia osoitteeseen annakari.virranviema@gmail.com 

Tervetuloa heittäytymään tanssin vietäväksi! 

maalis
3
to
Wanhojen tanssit Anna-Karin tapaan 
maalis 3 @ 17.30 – 19.30
Wanhojen tanssit Anna-Karin tapaan 

Kiehtooko Cicapo? Viehättääkö valssi? Saako Salty Dog Rag menojalan tamppaamaan? 

Tervetuloa Wanhojen tansseihin Anna-Karin tapaan! Muistellaan lukiosta tuttuja Wanhojen tansseja rennolla neljän kerran tanssikurssilla Maunula-talolla. Kurssin päätteeksi järjestetään kaikille avoin draamallinen tanssiesitys. Kurssin vetäjänä askeltaa drag queen Anna-Kari Virranviemä. 

Harjoituskerrat:

24.2. klo 17.30-19.30
3.3. klo 17.30-19.30
10.3. klo 17.30-19.30
17.3. klo 17.30-19.30 

Esitys: 18.3. klo 18 (tanssijat paikalle klo 17) 

Paikka: Metsäpurosali, Maunula-talo, Metsäpurontie 4
Hinta: ilmainen  

Ilmoittautuminen: sitova ilmoittautuminen sähköpostilla osoitteeseen annakari.virranviema@gmail.com. Kurssille otetaan 30 tanssijaa. Muistathan perua osallistumisesi, jos et pääse osallistumaan.  

Hyvä tietää 

 1. Seuraamme pandemiatilannetta ja turvallisuussuosituksia. Tarvittaessa siirrämme kurssin ajankohtaa.
 2. Osallistut kurssille omalla vastuulla. Osallistujat eivät ole tapaturmavakuutettuja Helsingin kaupungin tai järjestäjän taholta.
 3. Kurssilla noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Vaikka Wanhojen tansseissa on perinteisesti sukupuoliroolit, tällä kurssilla olemme vapaita unohtamaan nämä roolit ja tanssimaan miten haluamme. Kaikilla on tilaa olla sellainen kuin itse haluaa olla.
 4. Kurssin järjestäjä ei ole ammattimainen tanssin opettaja, eikä tarkoitus ole pyrkiä täydellisyyteen. Pääpaino on tanssista nauttimisessa ja iloisessa yhdessä tekemisessä.
 5. Voit osallistua kurssille parin kanssa tai yksin. 
 6. Esityksen perusajatuksena on ”koko kylän tanssiaiset”. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä että pukeutuminen esityksessä on vapaata. Eli saa mutta ei tarvitse pukeutua mekkoon tai pukuun. 
 7. Opettelemme neljä tuttua Wanhojen tanssia. Ei haittaa, vaikka et osaisi niitä etukäteen. Jos aikaa riittää, kehittelemme esitykseen myös ryhmän oman uuden tanssin.

Voit tutustua tansseihin halutessasi etukäteen 

Cicapo
Salty Dog Rag
Kehruuvalssi
Virginia Reel

Jos sinulla on kysyttävää kurssiin liittyen, laita sähköpostia osoitteeseen annakari.virranviema@gmail.com 

Tervetuloa heittäytymään tanssin vietäväksi!