Maunula-talo

Tervetuloa vierailemaan, viihtymään ja osallistumaan toimintaan joulukuussa 2016 ovensa avanneeseen Maunula-taloon. Tarjoamme monenlaisia syitä tulla käymään ja nauttimaan talon tunnelmasta. Meillä jokainen voi toteuttaa itseään sekä kokeilla ja oppia uusia asioita. Maunula-talossa tuemme asukkaiden toiveita viihtyisästä kohtaamispaikasta ja meiltä löydät myös tiloja monenlaiseen toimintaan.

Talomme ja sen toimintamalli edistävät alueen yhteisöllisyyttä, kotoutumista ja kansalaisaktiivisuutta.

Ensimmäisessä kerroksessa toimii kirjasto, jossa voit viettää aikaa metsähenkisessä satutilassa tai järjestää akvaariossa vaikkapa yhteisen leffaillan. Toisesta kerroksesta löydät Månsas Deli -kahvilan sekä nuorisotalon, jossa on tilaa nuorten omalle toiminnalle. Metsäpurosalissa järjestämme talon isoimmat yleisötapahtumat. Kolmannessa kerroksessa on työväenopiston tilat sekä kokous- ja opetustiloja kaupunkilaisten yhteiseen käyttöön.

Talomme neljäs toimija ovat itse asukkaat, joiden kanssa yhteistyössä ideoimme talon toimintaa. Järjestämme vuosittain avoimen foorumin, johon jokainen voi osallistua. Voit myös hakea jäseneksi neuvottelukuntaamme ja olla sitä kautta mukana vaikuttamassa talon toimintaan.

NÄIN TALOMME TOIMII

Suunnittelemme Maunula-talon toiminnan yhdessä asukkaiden kanssa. Toimintamalli hyväksyttiin avoimessa foorumissa kesällä 2016 tukemaan talon toiminta-ajatusta:

Maunula-talo on kaikenikäisten ja erikielisten asukkaiden kohtaamispaikka. Osallistava ja innostava Maunula-talo tuo ihmisiä yhteen tekemisen ja yhdessäolon kautta. Työväenopisto, kirjasto ja nuorisopalvellut tukevat toisiaan ja toimivat yhteistyössä kaikilla tasoilla. Maunulan asukkaat ja muut talon käyttäjät osallistuvat toiminnan suunnitteluun ja tapahtumien tuottamiseen. Jakamalla yhdessä elämyksiä, tietoa ja taitoja tuemme ihmisten hyvinvointia, elinikäistä oppimista ja aktiivista kansalaisuutta.

Maunula-talon arvoihin kuuluvat ilo, avoimuus, yhdenvertaisuus, demokratia ja osallisuus.

Maunula-talon toimintamalli (pdf)

 

Maunula-talon toiminnan suunnittelu on perustunut alusta lähtien kaupunkilasten toiveille ja ideoille. Jaamme talon resursseja asukkaiden näkemysten mukaan niin kutsutulla osallistuvan budjetoinnin –mallilla. Tämä tarkoittaa sitä, että vuosittain järjestämme talossa tapahtumia ja toimintaa, jotka ovat kaupunkilaisten itsensä ideoimia, suunnittelemia ja päättämiä. Kaikki vaiheet ideoinnista äänestykseen ovat avoimia talon toiminnasta kiinnostuneille. Asukkaiden toivomuksesta olemme perustaneet muun muassa kahvilan sekä järjestäneet viikonloppuisin festivaaleja.

 

 

TULE MUKAAN!

Yhdessä saamme aikaan talon, jossa on tilaa toimia ja oleskella. Tarvitseeko bändisi harjoitustilan tai haluatko tuoda tekemääsi taidetta esille? Onko sinulla tai ryhmälläsi ohjelmanumero, jonka uskot sopivan Maunula-taloon, kerro siitä meille. Haemme jatkuvasti uusia ideoita avoimen tapahtumahaun kautta. 

Seuraa Maunula-talon tapahtumia myös Facebook-sivujemme kautta

Voit käydä varaamassa Maunula-talon tiloja täällä  tai käänny henkilökuntamme puoleen.

Tule käymään paikan päällä tai jätä meille palautetta verkkosivujemme kautta.

Osoitteemme on Metsäpurontie 4, 00630 Helsinki